SiolNET. Avtomoto Novice
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Joe Biden

Predsednik ZDA: zvezna flota 645 tisoč vozil bo električna

0,13

termometer

Joe Biden chevrolet corvette
Joe Biden za volanom svojega najljubšega avtomobila - chevrolet corvette stingray iz leta 1967 Foto: Adam Schultz za Joe Biden

Novoizvoljeni ameriški predsednik Joe Biden je napovedal zamenjavo vseh 645 tisoč zveznih vozil z novimi električnimi vozili. Časovni okvir tako zahtevne zamenjave še ni znan, svojo pomoč je Bidnu ponudil tudi predsednik Volkswagna Herbert Diess.

Ameriški predsednik Joe Biden namerava modernizirati ameriško floto zveznih vozil. Zamenjati jih želi z električnimi vozili, ki bi jih izdelovali v ZDA. ZDA imajo floto 645 tisoč vozil. Med temi je 245 tisoč civilnih, 173 tisoč vojaških in 225 tisoč poštnih vozil.

Joe Biden chevrolet corvette Avtomoto Tak avtomobil vozi novi predsednik ZDA #video

Najstarejša so poštna vozila

Najstarejša so prav zadnja. To so večinoma namensko izdelana vozila za prevoz pošte, ki jih je izdelalo podjetje Grumman. Nekatera vozila v uporabi so izdelali že konec osemdesetih let.

Časovni okvir zamenjave flote še ni znan, zagotovo pa bo dolgoročen. Nenadne zamenjave Američani ne pričakujejo. Ob Bidnovi napovedi je priložnost izkoristil predsednik Volkswagna Herbert Diess in Bidnu ponudil novega volkswagna ID.4. Tega bodo namreč prihodnje leto že izdelovali tudi v ZDA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin