Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sreda,
29. 1. 2014,
6.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Borut Pahor Tehno Avtomoto Hidria

Sreda, 29. 1. 2014, 6.59

8 let

Predsednik Pahor izdelal serijo delov za dizelske motorje

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik Borut Pahor je poprijel za delo v enem od obratov Hidrie, pomembnem razvojnem dobavitelju za avtomobilsko industrijo. Zaupali so mu linijo za izdelavo delov za zagon dizelskih motorjev.

V vlogi operaterja na avtomatizirani liniji

Predsednik se je odzval povabilu Hidrie, ki spada med enega izmed najbolj inovativnih in prodornih evropskih razvojnih dobaviteljev avtomobilske industrije, in v okviru projekta SKUPAJ – Spodbujajmo drug drugega obiskal obrat AET v Tolminu. Ta velja za enega tehnološko najbolj razvitih delov tega podjetja.

Predsednik je tako delovni dan preživel v vlogi operaterja na avtomatizirani liniji, kjer izdelujejo komponente sistemov za hladen zagon dizelskih motorjev. Visok obisk so v tovarni pospremili z besedami:

"Predsednik republike je tako spoznal delo v fizični, a visokotehnološki in zahtevni proizvodnji, kjer z inovativnostjo in domačim znanjem uvajamo nove oblike dela na avtomatiziranih linijah. Spoznal je kolektiv, ki na prvo mesto postavlja znanje, kompetence, inovativnost in odličnost ter tako dosega in presega svoje razvojne cilje."

Razvijajo in delajo za velika imena: od Peugeota pa do kraljevskega Bentleyja

Spomnimo, da Hidria s svojim razvojem in izdelavo pokriva več kot 15 odstotkov vseh svetovnih potreb po delih za hladni zagon dizelskih motorjev. To slovensko podjetje se namreč uvršča med vodilne svetovne dobavitelje visokotehnoloških rešitev za avtomobilsko industrijo.

Z njihovimi rešitvami na področju električnih pogonskih agregatov pa so po prvem dizelskem hibridu na svetu, peugeotu 3008, zdaj opremljena že številna hibridna in električna vozila. Med drugimi tudi draga superšportna avtomobilska eksota, električni mercedes-benz e-SLS in 780 tisoč evrov vredni hibridni porsche spyder 918, ki je najzmogljivejši serijski porsche vseh časov.

Najnovejši poslovni uspeh Hidrie pa je kar 21 milijonov vredna pogodba z največjim evropskim avtomobilskim proizvajalcem Volkswagnom. Ta je slovenskim strokovnjakom zaupal razvoj in izdelavo ključnih delov za nove šest- in osemvaljne bencinske motorje zasnove V, ki jih bodo vgrajevali v avtomobile koncernskih premiumskih znamk, kot so Audi, Bentley in Porsche.

Predsednik Pahor: Delo v takšnih podjetjih zahteva natančnost in osredotočenost

Pahor je po končani dopoldanski izmeni pojasnil, da je z delom v proizvodnji želel spoznati poslovne procese, ki potekajo v uspešnih podjetjih.

"Delo v takšnih podjetjih zahteva natančnost in osredotočenost, hkrati med vodstvom in zaposlenimi spodbuja inovativnost. Vsak pri sebi namreč razmišlja, kako bi lahko delo opravljal še bolje in izpolnjeval zahteve vrhunske proizvodnje ter prispeval k napredku," je poudaril predsednik in dodal, da je vsak poklic pomemben v luči uspešne sestave slovenskega gospodarstva v tekmovalno enoto.

Po koncu delovnega dne se je predsednik republike sestal še z vodstvom Hidrie ter z njim spregovoril o priložnostih in težavah slovenskega gospodarstva.

Ne spreglejte