Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Nedelja,
19. 4. 2015,
11.30

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Porsche Športni Avtomoto

Natisni članek

Nedelja, 19. 4. 2015, 11.30

8 let, 3 mesece

Porsche 918 spyder s 350 kilometri na uro drvel prek avstralske divjine (video)

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pri Porscheju so v srce avstralske divjine, na ceste okrožja Alice Springs, poslali svoj najzmogljivejši model, razprodani 918 spyder. Na odprti cesti je dosegel hitrost 350 kilometrov na uro.

Peklensko hiter ali pa ekstremno varčen tudi s pomočjo slovenskega znanja

Več kot 700 tisoč evrov vreden porsche 918 spyder, ki je svojo superiorno tehniko in zmogljivosti dokazoval na odseku brez omejitve hitrosti na cesti prek avstralske divjine, zmore vozniku ponuditi kar 652 kilovatov oziroma več kot 880 "konjev" sistemske moči.

Njegov hibridni pogon je sestavljen iz 4,6-litrskega bencinskega motorja V8, ki velja za najmočnejši motor, vgrajen v serijskega porscheja, in dveh elektromotorjev. K temu, da je ta izjemni šuperšportni avtomobil tako zmogljiv in na drugi strani lahko tudi izjemno varčen, pa je pripomoglo tudi slovensko zaznanje. Enega od obeh njegovih elektromotorjev so namreč razvili v idrijski Hidrii.

V Idriji so namreč izpopolnili in nadgradili svojo različico lameliranega jedra elektromotorja, ki je namenjen vgradnji v pogonski sklop hibridnih vozil. Z učinkovitostjo in tehnološko dovršenostjo tega izdelka so prepričali tudi Porschejeve razvojne stratega iz Stuttgarta.

Ne spreglejte