Izkupiček "maratona" merjenja hitrosti: policisti ujeli 1.136 prehitrih, desetim so tudi zasegli vozilo

Policisti so med včerajšnjim poostrenim nadzorom hitrosti ujeli več kot 1.100 prehitrih voznikov. Večina jih je sicer upočasnila, policiste pa so presenetile skrajne prekoračitve tudi v naseljih z omejitvijo 50 kilometrov na uro. Taki vozniki na cesti nimajo kaj iskati, poudarjajo policisti. Včeraj so avtomobile odvzeli desetim voznikom.

policija radar Foto: Jure Gregorčič

Čeprav je večina voznikov včeraj upočasnila hitrost vožnje – na odsekih z merilnimi napravami so se povprečne hitrosti znižale od enega do treh kilometrov na uro –, je več kot 200 policistov na več kot 600 lokacijah vseeno zaznalo kar 1.136 prekoračitev hitrosti.

S tem so podvojili število kršitev z lanskega "maratona" merjenja hitrosti. Največ kršitev je bilo v naseljih (542), sledijo jim avtoceste (521) in ceste zunaj naselij (73).

Video: Robert Vehovec s prometne policije v Ljubljani o glavnih kršiteljih

[video: 62666 / ]

Drveli po avtocesti in tudi skozi naselja

V Bovcu je v naselju voznik vozil s hitrostjo 98 kilometrov na uro, na pomurski in gorenjski avtocesti pa se je na odseku z omejitvijo 110 kilometrov na uro voznik vozil s hitrostjo 189 kilometrov na uro.

"Čeprav je večina voznikov upoštevala naša opozorila in tudi upočasnila, za določen del voznikov to ne velja in v teh primerih očitno tudi preventiva ne deluje," pravi Robert Vehovec s prometne policije v Ljubljani.

Tako so včeraj zvečer v Mariboru, ko je bila akcija že končana, s provido ujeli še posebej drznega voznika. Skozi naselje je vozil s povprečno hitrostjo 129 kilometrov na uro, ob tem pa je bil še pod vplivom alkohola (0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu do odločitve sodišča prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Na Gorenjskem je voznik prekoračil omejitev na avtocesti za skoraj 80 kilometrov na uro. Na Gorenjskem je voznik prekoračil omejitev na avtocesti za skoraj 80 kilometrov na uro. Foto: policija

Zasegli so deset vozil

Policija je včeraj zaradi hujših prometnih prekrškov voznikom zasegla deset avtomobilov. Zgodilo se je 89 prometnih nesreč, od teh so se v osmih udeleženci lažje poškodovali.

Sorodne vsebine

Komentarji

13
  • miha.dolanc / 20.04.2017. ob 20:33

    hudič je ko imaš željo in namen voziti lepo in počasi in ne mine par minut, ko v retrovizorju zagledam črn bmw, siv audi ali rdečo alfo, mogoče tudi zdelanega renaulta, in ta voznik seveda pridrvi čisto do mojega odbijača in bi me najraje zradiral s tega sveta..veliko preveč slovencev žal potrebuje vsakdanjo represijo na cestah, ne le enkrat ali dvakrat v letu.....vsak dan morajo biti akcije povsod...tudi jaz hodim v službo vsak dan.

  • Luksy82 / 20.04.2017. ob 13:53

    1. Jih je v notranjosti premalo. 2. Porabijo za birokracijo bistveno vec casa kot v avstriji

  • alfa650 / 21.04.2017. ob 11:56

    Osupli policisti spričo hitrih voznikov?Sploh ni presenetljivo v tako ,,odpuščeni'' državi tipa Slovenija,kjer že od zgodnje vzgoje otrok dalje v družinah pravzaprav največkrat ni nobenega pravega reda in discipline-ko sicer zato splošno tudi v sami državi-zato...se nadaljuje!

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano