SiolNET. Avtomoto Novice
2,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izkupiček "maratona" merjenja hitrosti: policisti ujeli 1.136 prehitrih, desetim so tudi zasegli vozilo

2,93

termometer

Policisti so med včerajšnjim poostrenim nadzorom hitrosti ujeli več kot 1.100 prehitrih voznikov. Večina jih je sicer upočasnila, policiste pa so presenetile skrajne prekoračitve tudi v naseljih z omejitvijo 50 kilometrov na uro. Taki vozniki na cesti nimajo kaj iskati, poudarjajo policisti. Včeraj so avtomobile odvzeli desetim voznikom.

policija radar | Foto: Jure Gregorčič Foto: Jure Gregorčič

Čeprav je večina voznikov včeraj upočasnila hitrost vožnje – na odsekih z merilnimi napravami so se povprečne hitrosti znižale od enega do treh kilometrov na uro –, je več kot 200 policistov na več kot 600 lokacijah vseeno zaznalo kar 1.136 prekoračitev hitrosti.

S tem so podvojili število kršitev z lanskega "maratona" merjenja hitrosti. Največ kršitev je bilo v naseljih (542), sledijo jim avtoceste (521) in ceste zunaj naselij (73).

Video: Robert Vehovec s prometne policije v Ljubljani o glavnih kršiteljih

[video: 62666 / ]

Drveli po avtocesti in tudi skozi naselja

V Bovcu je v naselju voznik vozil s hitrostjo 98 kilometrov na uro, na pomurski in gorenjski avtocesti pa se je na odseku z omejitvijo 110 kilometrov na uro voznik vozil s hitrostjo 189 kilometrov na uro.

"Čeprav je večina voznikov upoštevala naša opozorila in tudi upočasnila, za določen del voznikov to ne velja in v teh primerih očitno tudi preventiva ne deluje," pravi Robert Vehovec s prometne policije v Ljubljani.

Tako so včeraj zvečer v Mariboru, ko je bila akcija že končana, s provido ujeli še posebej drznega voznika. Skozi naselje je vozil s povprečno hitrostjo 129 kilometrov na uro, ob tem pa je bil še pod vplivom alkohola (0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu do odločitve sodišča prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Na Gorenjskem je voznik prekoračil omejitev na avtocesti za skoraj 80 kilometrov na uro. | Foto: policija Na Gorenjskem je voznik prekoračil omejitev na avtocesti za skoraj 80 kilometrov na uro. Foto: policija

Zasegli so deset vozil

Policija je včeraj zaradi hujših prometnih prekrškov voznikom zasegla deset avtomobilov. Zgodilo se je 89 prometnih nesreč, od teh so se v osmih udeleženci lažje poškodovali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 53
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin