SiolNET. Avtomoto Novice
3,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poglejte, Airbus je izdelal nor koncept letala #foto

3,01

termometer

Airbus se igra in hkrati usmerja misli v prihodnost. Posledica tega je nov koncept letala, ki si je navdih izposodil pri orlih, sokolih in drugih plenilcih.

Airbus letalo Foto: Airbus

Imitacija ptičjega perja

Koncept ''plenilske ptice'' je javnosti pokazal Liam Fox, secretar Velike Britanije za mednarodno trgovino na letalskem dogodku Royal International Air Tattoo. Nenavaden koncept, ki ima na koncu kril imitacijo perja, poganja hibridno-električni pogonski sklop s turbinsko gnanim motorjem s propelerjem.

''Navdih smo dobili z učinkovito mehaniko ptičev. Krila in rep posnemajo obliko ptic plenilk ter hkrati prinašajo individualno nadzorovana perja, ki izboljšajo nadzor med letenjem,'' so zapisali pri Airbusu. Koncept je zasnovan za prevoz do 80 potnikov in porabi od 30 do 50 odstotkov manj goriva kot današnja letala.

Molon Labe letalo sedež Avtomoto Sedeti v sredini? Polet v ''sendviču'' bo znosnejši.

Gre za študijo, letala ne bodo izdelali

Pri Airbusu so potrdili, da letala ne bodo izdelali, vendar želijo z njim motivirati prihodnje generacije letalskih inženirjev. Letalska industrija ni dolgočasna in ponuja številne možnosti, s projektom pa želijo pospešiti razvoj učinkovitejših, ekološko usmerjenih in čistejših letal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin