SiolNET. Avtomoto Novice
1,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podjetje Clarksona, Hammonda in Maya z devetimi milijoni evrov dobička

1,88

termometer

Podjetje Jeremyja Clarksona, Richarda Hammonda in Jamesa Maya, ki so ga ustanovili ob prestopu k Amazon Prime, je imelo v prvem letu devet milijonov evrov dobička. Podjetje skupno zaposluje 20 ljudi.

The Grand Tour Foto: Amazon Prime

Odlični poslovni rezultati prebežnikov z BBC na Amazon Prime

Ko se je Jeremy Clarkson sprl z BBC in moral zapustiti avtomobilsko oddajo Top Gear, je s seboj zvabil tudi sovoditelja Richarda Hammonda in Jamesa Maya ter producenta Andyja Wilmana. Podpisali so triletno pogodbo s televizijsko mrežo Amazon Prime in v zadnjem letu predstavili novo avtomobilsko oddajo The Grand Tour. Ob začetku sodelovanja so ustanovili tudi novo podjetje W Chumps and Sons, prek katerega so peljali svoje neposredne in posredne posle z oddajo in preostalimi komercialnimi projekti.

Omenjeno podjetje, ki zaposluje 20 ljudi, je imelo od novembra 2015 do konca lanskega leta 8,39 milijona funtov (9,56 milijona evrov) dobička pred obdavčitvijo. Po odbitem davku se je dobiček znižal na 6,7 milijona funtov (7,6 milijona evrov).

Podjetje sicer ni edini vir dohodkov za tri voditelje avtomobilske oddaje. Clarkson predvidoma na leto z njenim vodenjem neposredno zasluži okrog 15, preostala sovoditelja pa okrog 11 milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin