SiolNET. Avtomoto Novice
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova realnost: spet dobiček za Teslo in Muska

0,10

termometer

Tesla 3
Foto: Gašper Pirman

Tesla je še peto četrtletje zaporedoma končala poslovno pozitivno. V zadnjih treh mesecih so imeli pri 8,2 milijarde dolarjev prometa več kot 300 milijonov dolarjev čistega dobička.

Če smo še pred kratkim vsakih nekaj mesecev poročali o velikih izgubah Tesle, so zdaj nova stalnica postali njihovi dobičkonosni rezultati. V zadnjem četrtletju so namreč še petič zaporedoma dosegli pozitiven rezultat. Tretje četrtletje so tako končali z 8,2 milijarde dolarjev prometa in dobrimi 300 milijoni dolarjev čistega dobička. Brez kompenzacij lastniku Elonu Musku bi čisti dobiček znašal 874 milijonov dolarjev.

Tesla 3 Avtomoto Po Sloveniji s "čudom" Elona Muska: avtomobil, vreden poželenja? #video

Tak dosežek je kajpak zavidljiv, ker Tesla trenutno hkrati gradi tovarno na Kitajskem in v Nemčiji, prav tako tudi tovarno v Teksasu. Glede na trenutne proizvodne kapacitete v njihovih tovarnah bi bili letno sposobni izdelati milijon električnih avtomobilov, kar je iz vidika zahtevne proizvodnje električnih vozil zagotovo lep dosežek.

Skladno z rekordno prodajo avtomobilov se je Tesla opomogla tudi finančno. Trenutno njihova kapitalska zaloga znaša skoraj šest milijard dolarjev.

Tesla model Y Avtomoto Nov rekord Tesle: tak izplen ji je uspel sredi težkega leta

Video - s teslo model 3 po Sloveniji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin