Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2013,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Opel Družinski Avtomoto Tehno Avtomoto

Ponedeljek, 17. 6. 2013, 11.25

8 let

Opel znova nosilec naslova najbolj inovativne znamke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Opel je v izboru Plus X Award prejel 21 nazivov in priznanj. Izstopajo cascada, zafira tourer biturbo in nosilec koles flexfix za adama. V svojih kategorijah so prejeli naziv Najboljši izdelek leta.

Priznanja za sodobne tehnologije, funkcionalnost in dizajn

V Kölnu so na letošnji slavnostni podelitvi priznanj Plus X Award Oplu že tretjič podelili naziv Najbolj inovativna znamka med podjetji avtomobilske industrije. Prvi naziv si je Opel pridobil leta 2010, naslednji je sledil lansko leto.

Mednarodna strokovna žirija je za prepričljive modele in napredne tehnologije podelila 21 priznanj za opla cascado, adama, mokko in zafiro tourer. Z nazivom Najboljši izdelek 2013 se lahko pohvalijo cascada, adam flexfix (nosilec za kolesa) in zafira biturbo.

Med vidnejše dosežke v izboru Plus X Award se uvršča tudi cascadina mehka zložljiva streha, ki jo je mogoče odpreti s preprostim pritiskom na stikalo ob vožnji s hitrostjo do 50 kilometrov na uro v le 17 sekundah.

Zaradi lahke zasnove mehke strehe, ki ne zahteva veliko prostora za zlaganje, je cascadin prtljažnik velik od 280 litrov z zloženo streho, ob dvignjeni strehi do 380 litrov. Tako je Oplova novinka v ponudbi eden izmed prostorsko najbolj učinkovitih kabrioletov na trgu.

Cascada ob tem izstopa tudi po domiselnem sistemu povečave prostornosti prtljažnika flexfold. Sistem namreč ponuja električno sprostitev vpetja naslonjala zadnjih sedežev, deljivih v razmerju 50/50 z daljinskim upravljalnikom. Tako se prostornino prtljažnika lahko poveča do 750 litrov oziroma do 1,8 metra.

Ob koncu prireditve še predstavitev študij

Med dobitnike priznanj Plus X Award se uvršča tudi opel zafira tourer 2.0 biturbo CDTI s tehnologijo start/stop. To je najhitrejši kompaktni enoprostorec s sedmimi sedeži in dizelskim motorjem na trgu, z največjo močjo motorja 143 kilovatov.

Zahvaljujoč motorju 2.0 biturbo pospeši zafira tourer s sprednjim pogonom od nič do 100 kilometrov na uro v 8,9 sekunde in od 80 do 120 kilometrov na uro v peti prestavi v 8,5 sekunde. Ob tem doseže največjo hitrost 218 kilometrov na uro.

Kljub zmogljivostim porabi le 5,6 litra plinskega olja na 100 kilometrov, kar je skladno z izpustom 149 gramov CO2 na kilometer.

Ob koncu prireditve je Opel predstavil tudi študijske avtomobile, kot sta mini crossover Adam Rocks in vozilo brez izpustov RAKe.

V imenitni družbi

Za naziv Najboljši izdelek leta 2013 se je potegovalo nemalo imenitnih imen. Naj omenimo le nekatere, ki so v konkurenci odličnih upali na zmago: Elan (oprema za šport in rekreacijo), Black & Decker (orodje), Bose (domača zabavna avdiooprema), JVC (video- in fototehnologija), Philips (osvetljava), Villeroy & Boch (sanitarna keramika), Fröling (klimatske in ogrevalne tehnike), Beurer (izdelki za osebno nego in zdravje) ter številni drugi.

Ne spreglejte