Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
5. 4. 2017,
6.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Opel Avtosalon Frankfurt 2017

Sreda, 5. 4. 2017, 6.52

6 let, 7 mesecev

Opel insignia country tourer: Robustni družinski karavan za izlete v naravo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Vauxhall insignia country tourer | Foto Vauxhall

Foto: Vauxhall

Opel je predstavil še insignio v različici country tourer, ki avtomobilu prinaša kanček večjo robustnost. Uradno jo bodo javnosti predstavili jeseni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Prva vožnja: Kako dobra je nova opel insignia?

Test predhodnje generacije: Amaterska pohodnica v zgledno vzdrževani formi


Praktična nadgradnja nove insignie

Nova insignia je za Opel eden najpomembnejših avtomobilov leta, saj predstavlja vrh ponudbe znamke in je zato tudi ogledalo ugleda, tehnoloških novosti, udobja in prostornosti avtomobilov iz Russelsheima. Nova različica country tourer iz vidika praktičnosti še nadgrajuje limuzinsko in karavansko izvedbo, ki smo jo pred tedni že vozili v Nemčiji in jo iz vseh vidikov postavili ob bok glavnima tekmecema volkswagen passatu in škodi superb.

Izletniška insignia bo na voljo tudi z novim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom z nadzorom vektorjev navora. V prid učinkovitejšemu premagovanju salbših voznih površin kot so makadami ali kakšen kolovoz ima za 2 centimera večji odmik od tal.  Prtljažnik ima do 1.665 litrov prostornine, za doplačilo pa bo na voljo tudi sistem podiranja sedežev v razmerju 40 : 20 : 40. | Foto: Opel Izletniška insignia bo na voljo tudi z novim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom z nadzorom vektorjev navora. V prid učinkovitejšemu premagovanju salbših voznih površin kot so makadami ali kakšen kolovoz ima za 2 centimera večji odmik od tal. Prtljažnik ima do 1.665 litrov prostornine, za doplačilo pa bo na voljo tudi sistem podiranja sedežev v razmerju 40 : 20 : 40. Foto: Opel

Dva dodatna centimetra oddaljenosti od tal, na streho do 100 kilogramov

Insignia je dobila približno dva centimetra večjo oddaljenost od tal, je tudi dva centimetra daljša in ima v primerjavi s predhodnico dobrih devet centimetrov daljšo medosno razdaljo. Serijsko je opremljena s strešnimi nosilci, ki lahko sprejmejo tovor do 100 kilogramov. Prtljažnik ima do 1.665 litrov prostornine, za doplačilo pa bo na voljo tudi sistem podiranja sedežev v razmerju 40 : 20 : 40.

Podobno kot klasična insignia bo imela tudi različica country tourer štirikolesni pogon in na zadnji osi dvojno sklopko za razporejanje navora med zadnjimi kolesi. Tudi na področju varnostno-asistenčnih sistemov in povezljivosti povzema že videno raven nove insignie v limuzinski in karavanski izvedbi. Tehnične podrobnosti o novem avtomobilu bodo pri Oplu razjasnili najpozneje jeseni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, kjer ga bodo tudi uradno predstavili.

 

Ne spreglejte