Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
14. 12. 2020,
7.49

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Mike Manley Ferrari

Ponedeljek, 14. 12. 2020, 7.49

3 leta, 4 mesece

Iskanje novega predsednika Ferrarija

Odhod predsednika, slaba sezona v F1: kdo bo vodil Ferrari?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Ferrari Charles Leclerc | So bili slabi rezultati v formuli ena med razlogi nenadnega odhoda predsednika Louisa Camillerija? | Foto Reuters

So bili slabi rezultati v formuli ena med razlogi nenadnega odhoda predsednika Louisa Camillerija?

Foto: Reuters

Ferrari je končal eno slabših sezon v F1, ob tem pa nedavno ostal še brez svojega predsednika. Med potencialnimi kandidati je že več imen, najresnejši domnevno prvi mož Fiata Mike Manley.

Ferrari je bil lani v svetovnem prvenstvu formule ena še drugi za Mercedesom, letos pa so prvenstvo končali komaj na šestem mestu, 424 točk za zmagovalno nemško ekipo. Njihova dirkača Charles Leclerc in Sebastien Vettel sta sezono brez zmage končala na osmem oziroma trinajstem mestu. Ali je bil slab izkupiček leta eden od razlogov za nenaden odstop predsednika Ferrarija Louisa Camillerija, ni znano; odstop naj ne bi bil povezan z njegovimi zdravstvenimi težavami. Camilleri je trenutno okužen s koronavirusom in tudi hospitaliziran.

Mike Manley se omenja kot eden najresnejših kandidatov za vodenje Ferrarija. | Foto: Reuters Mike Manley se omenja kot eden najresnejših kandidatov za vodenje Ferrarija. Foto: Reuters Pet potencialnih kandidatov za mesto predsednika v Maranellu

Kdo bo prevzel vodenje Ferrarija v prihodnosti? Uradnih podatkov iz Maranella kajpak še ni. Po poročanju italijanskih medijev je najresnejši kandidat kar trenutni predsednik koncerna FCA Fiat Chrysler Mike Manley. 56-letniku je po prevzemu FCA uspelo doseči zelo dobre rezultate z znamko Jeep, trenutno pa je njegova prioriteta predvsem združitev s koncernom PSA Peugeot Citroen. Manley do zdaj tudi nima resnejših izkušenj z avtomobilskim športom na najvišji ravni, ki pa je sestavni del Ferrarijeve znamke.

Med mogočimi kandidati se omenjajo Maseratijev operativec Davide Grasso, nekdanji predsednik Vodafona Vittorio Colao, italijanski mediji in Reuters omenjajo tudi Applovega finančnika Luco Maestrija in celo nekdanjega Applovega oblikovalca Jonyja Ivea.

Delovanje Ferrarija prav gotovo dobro pozna nekdanji predsednik Lamborghinija in Ferrarijeve ekipe F1 Stefano Domenicali, ki pa se mu vendarle obeta služba prvega moža cirkusa F1.

 

Ne spreglejte