Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
3. 10. 2014,
12.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hyundai Družinski Avtomoto

Petek, 3. 10. 2014, 12.35

8 let

Novi "evropski" hyundai i20: premična panoramska streha, nov litrski motor

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novi hyundai i20 je zrasel, oblikovno je zdaj še bolj prilagojen evropskim voznikom. Prvi v razredu ima premično panoramsko streho in je prvi hyundai, ki bo na voljo z litrskim bencinskim motorjem.

Evropsko zasnovan, daljši in s privlačno velikim prtljažnikom

Hyundai je novo generacijo modela i20 spet zasnoval in izdelal v svojem evropskem centru, saj je avtomobil prilagojen prav pričakovanjem evropskih voznikov.

V primerjavi s predhodnikom je novi i20 zrasel, saj ima 4,5 centimetra daljšo medosno razdaljo, v notranjosti pa s skoraj 1,9 metra skupne dolžine za noge sprednjih in zadnjih potnikov napoveduje prostorsko udoben avtomobil za pet potnikov.

Med njegove adute lahko prištejemo tudi 326 litrov prostornine prtljažnika, kar je skoraj enako kot pri novi generaciji škode fabie.

Novi i20 je štiri centimetre daljši kot predhodnik, tako da zdaj presega štiri metre. Avtomobil je tudi 2,4 centimetra širši in 1,6 centimetra nižji od predhodnika.

Prvi v razredu s pomično panoramsko šipo

Hyundai obljublja boljšo opremljenost, boljše materiale in večjo kakovost notranjosti. Novi i20 je dobil varnostno-asistenčne sisteme, kot so sprednji in zadnji parkirni senzorji ter sistem za opozorilo pred menjavo voznega pasu, za udobje voznika pa skrbi tudi ogrevan volanski obroč. Potniki se bodo razveselili pomične panoramske strehe, kar je novost v tem avtomobilskem razredu.

Hyundaiev "downsizing" z novim litrskim bencinskim turbomotorjem T-GDI

Hyundai je v novo generacijo i20 prenesel vse obstoječe motorje, ki so jih prilagodili normativom Euro 6. Najpomembnejša novost bo novi litrski bencinski motor T-GDI s turbinskim polnilnikom, ki ga bo Hyundai v i20 vgradil na začetku prihodnjega leta. Kot prvi primer Hyundaieve nove generacije motorjev z majhno delovno prostornino bo imel 120 "konjev" in 172 njutonmetrov navora.

Ne spreglejte