Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
19. 1. 2017,
7.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

stelvio Alfa Romeo

Četrtek, 19. 1. 2017, 7.04

6 let, 6 mesecev

Nova alfa romeo stelvio za "navadne smrtnike"

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Alfa Romeo stelvio first edition | Foto Alfa Romeo

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo predstavlja svoj prvi športni terenec stelvio še v vsakdanji preobleki, ki ga bo pri različici first edition sprva poganjal le dvolitrski bencinski motor z 280 "konji".

Alfa Romeo je kot pri giulii tudi s stelviom ubrala podobno taktiko. Najprej so ga predstavili v njegovi športni različici quadrifoglio, zdaj pa še v klasični različici. Stelvio bo za prve kupce na voljo v različici first edition, ki kljub odsotnosti mišic stavi na kombinacijo elegance in športnosti. Ima seveda manj aerodinamičnih dodatkov kot quadrifoglio, namesto štirih ima dva zaključka izpušnih cevi, vseeno pa bo na cesto zapeljal z 20-palčnimi kolesi.

Prvi stelvii brez dizelskega motorja

Prvi športni terenec Alfe Romeo bo imel vgrajen dvolitrski bencinski turbomotor z močjo 206 kilovatov (280 "konjev") pri 5.250 vrtljajih na minuto, obenem pa bo motor zagotavljal tudi 400 njutonmetrov navora pri 2.250 vrtljajih v minuti. Moč tega štirivaljnega motorja se bo na kolesa prenašala prek osemstopenjskega samodejnega menjalnika.

Ta motor bo zadoščal za pospešek do sto kilometrov na uro v 5,7 sekunde in najvišjo hitrost 230 kilometrov na uro.

Dvolitrski bencinski motor bo alfo romeo stelvio do sto kilometrov na uro pognal v 5,7 sekunde in ji omogočil najvišjo hitrost 230 kilometrov na uro. | Foto: Alfa Romeo Dvolitrski bencinski motor bo alfo romeo stelvio do sto kilometrov na uro pognal v 5,7 sekunde in ji omogočil najvišjo hitrost 230 kilometrov na uro. Foto: Alfa Romeo

Štirikolesni pogon bo serijski

Avtomobil bo serijsko opremljen s štirikolesnim pogonom Q4. Ta v vsakdanjih pogojih na cesti prenaša vso moč na zadnji par koles, ob izgubi oprijema pa lahko sprednjim kolesom dostavi do 50 odstotkov razpoložljive moči in navora.

V notranjosti bo imel stelvio usnjeno oblazinjenje sedežev, ki bodo električno nastavljivi in ogrevani. Pri Alfi Romeo obljubljajo dodatke iz pravega lesa. Na sredinski konzoli je 8,8-palčni digitalni zaslon, pred voznikom pa še sedempalčni zaslon. Avtomobil bo imel tudi možnost digitalnega radia DAB, samodejno prilagajanje snopa žarometov, električna zadnja vrata, vzvratne kamere in tudi večino modernih varnostno-asistenčnih sistemov.

Stelvio bo dolg 4,6 metra, imel bo 2,8 metra medosne razdalje in 525 litrov prostornine prtljažnika. Cene za stelvia first edition še niso znane, zagotovo pa bodo, če sklepamo po opremi avtomobila, sledile njegovim ambicijam po prodajnem kolaču premium segmenta.

Ne spreglejte