Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2018,
10.57

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

električna vozila Volkswagen

Torek, 6. 11. 2018, 10.57

5 let, 5 mesecev

Nov začetek Volkswagna: spremenili bodo tovarne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Volkswagen bo 16. novembra javnosti razkril novo strategijo podjetja, ki naj bi dodobra spremenila način poslovanja te znamke. Po spletu so se v zadnjih dneh razširile govorice, da naj bi tovarni v Emdnu in Hannovru spremenili v obrat, kjer bodo izdelovali izključno električna vozila.

Volkswagen bo model I. D. začel izdelovati prihodnje leto novembra v obratu Zwickau. | Foto: Volkswagen Volkswagen bo model I. D. začel izdelovati prihodnje leto novembra v obratu Zwickau. Foto: Volkswagen

Do leta 2022 deset milijonov električnih vozil

Skupina Volkswagen namerava na novi modularni arhitekturi MEB, namenjeni izključno električnim vozilom, do leta 2022 izdelati deset milijonov električnih avtomobilov. A velikoserijska proizvodnja električnih avtomobilov zahteva številne prilagoditve ne le v organizaciji in dobavi sestavnih delov. Prilagoditi bodo morali tovarne, spremeniti proizvodne linije in načine, kako se bodo avtomobili sestavljali v prihodnosti.

Volkswagen ID
Avtomoto Novost: Volkswagen bo avte prodajal drugače

Graditi nove tovarne ali rekonstruirati obstoječe?

Pred Volkswagnom je kar nekaj težkih odločitev. Za potrebe izdelave novih električnih vozil bodo morali ustvariti več proizvodnih linij. Kombilimuzini se bo pozneje pridružil še električni kombi, ki bo navdih iskal pri legendarnem Volkswagnovem kombiju. | Foto: Volkswagen Kombilimuzini se bo pozneje pridružil še električni kombi, ki bo navdih iskal pri legendarnem Volkswagnovem kombiju. Foto: Volkswagen Namesto gradnje novih tovarn razmišljajo, da bi nekatere obstoječe tovarne rekonstruirali in v njih začeli izdelovati električne modele. Prva na seznamu je tovarna v Emdnu. Tam izdelujejo passata, ki pa je zaradi vse večje priljubljenosti avtomobilov SUV izgubil precejšnje število kupcev.

Druga tovarna, ki bi lahko v prihodnosti prenehala izdelovati klasične avtomobile, je v Hannovru. Tam zdaj že izdelujejo električno različico crafterja, ob njej pa sočasno izdelujejo še poltovornjak amaroka in SUV tiguan. Pri Volkswagnu aktualnih govoric niso želeli komentirati, vsa pomembna dejstva glede prihodnosti znamke naj bi zvedeli čez deset dni.

Volkswagen bo proizvodnjo modela I. D. začel v nemškem obratu Zwickau prihodnje leto novembra.

volkswagen goodwood
Avtomoto Volkswagen odhaja po nov prestižen rekord
Avtomoto Kraje avtomobilov: na udaru Renault, Volkswagen in BMW
Avtomoto Prihaja Ferrarijeva knjiga, dražja kot volkswagen golf #video
Ne spreglejte