Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 1. 2015,
21.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mitsubishi

Četrtek, 29. 1. 2015, 21.29

8 let

Nekoč enoprostorec, danes mestni malček za manj kot 10 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Space star je povsem novi bencinski malček na naših cestah. V Mitsubishijeve avtomobilske salone prihaja s ceno pod desetimi tisočaki, kar velja tudi za različico z najvišjo stopnjo opreme.

Kaj so ključne lastnosti?

Glavno vodilo pri lansiranju novega vozila so nizka poraba goriva in stroški uporabe, okretnost in vodljivost ter prostornost kljub majhnosti. Z novimi pristopi so znižali težo vozila za 120 kilogramov v primerjavi s coltom. Poleg tega zmanjšuje porabo izboljšana aerodinamika (Cx 0,27) in gume z zmanjšanim kotalnim uporom. Trivaljni motor zavzema malo prostora, zato ga več odpade na potniški del in prtljažni prostor.

Za 845 kilogramov so dovolj trije valji

Novinca poganjata nova majhna motorja z novim petstopenjskim menjalnikom. Na kratko odmerjenih uvodnih kilometrih ugotavljamo, da malček po mestu deluje lahkotno, opremljen je s prikazovalnikom, ki vzpodbuja ekološki način vožnje in med postanki prekinja delovanje motorja. Po prvem vtisu je malček prijazen za vožnjo, simpatičnega videza, ima pa tudi značilen prhki zvok trivaljnega motorja. Realna ocena prihaja po testu, kjer bodo svoje dodali tudi sopotniki.

Osnovna oprema samo za tisoč kubični motor

Lahko bi zapisali tudi obratno, ker je različica s tisočkubičnim motorjem na voljo zgolj z vstopno opremo inform. Za varnost je poskrbljeno z šestimi blazinami, sidrišči isofix in senzorjem tlaka v gumah, seveda tudi z sistemoma ABS in nadzorom stabilnosti. Zunanjost krasi strešni spojler, dnevne luči so serijske, prav tako tudi električni pomik ogledal in sprednjih stekel, daljinsko zaklepanje, ročna klimatska naprava, radio CD in mp3 z vtičnicama USB in AUX. Poleg potovalnega računalnika in po višini nastavljivega voznikovega sedeža je v osnovni opremi še vrsta elementov, ki malčka naredijo cenovno zanimivega.

Različica 1,2 z višjima stopnjama opreme

Druga stopnja opreme invite nadgrajuje osnovno z litimi platišči, 15-palčnimi pnevmatikami, senzorjem za dež, samodejno klimatsko napravo, tudi sovoznikov sedež je nastavljiv po višini, vsa stekla so pomična električno, brezplačno je na voljo izbira dvobarvne notranjosti. Sedemsto evrov dražja stopnja intense vsebuje vstopanje in zagon motorja brez ključa, meglenki, usnjen volan z upravljanjem avdiosistema, tempomat in povezljivost Bluetooth.

Cene v tabeli veljajo za običajno belo barvo

Pri uvozniku menijo, da bodo letos prodali sto do 120 vozil, pri čemer računajo na lastnike coltov, saj space star pogojno pomeni njegovo nadaljevanje. Med osmimi barvami, ki so na izbiro, je edino bela brez doplačila, preostalih sedem kovinskih pa dvigne ceno vozila za 350 evrov.

Ne spreglejte