SiolNET. Avtomoto Novice
1,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mitsubishi

Premislili so si in napovedali vrnitev v Evropo #foto

1,75

termometer

Mitsubishi outlander | Druga generacija mitsubishija outlanderja s priključno hibridnim pogonom. | Foto: Mitsubishi
Druga generacija mitsubishija outlanderja s priključno hibridnim pogonom. Foto: Mitsubishi

Mitsubishi je spremenil svojo evropsko strategijo in bo poleg "preoblečenih" renaultov ponudil tudi novo generacijo outlanderja s priključno hibridnim pogonom.

Mitsubishi je leta 2020 napovedal zmanjšanje obsega svojega posla v Evropi in tudi umik prihodnjega modela outlander. Ta je bil v preteklosti na evropskem trgu dolgo najuspešnejši priključni hibrid. Od leta 2013 so jih v prvi generaciji samo v Evropi prodali skoraj 200 tisoč.

Novi ASX bo preslikava renault capturja. | Foto: Mitsubishi Novi ASX bo preslikava renault capturja. Foto: Mitsubishi Colt kot clio, ASX kot captur

Japonci zdaj vendarle spreminjajo taktiko. Nova generacija outlanderja s priključno hibridnim pogonom in štirikolesnim pogonom prihodnje leto prihaja tudi v Evropi. Outlander bo tako precej popestril Mitsubishijevo ponudbo, ki bo prodajno slonela na novih modelih colt in ASX – v obeh primerih gre za "preoblečena" Renaultova modela captur oziroma clio.

Do leta 2024 želi Mitsubishi v Evropi letno prodati 130 tisoč avtomobilov. Lani jim jih je uspelo prodati le 54 tisoč, kar je bilo 21 odstotkov manj kot leta 2021. Tržni delež je znašal le še 0,6 odstotka.

Avtomobil v Evropo prihaja leta 2024. | Foto: Mitsubishi Avtomobil v Evropo prihaja leta 2024. Foto: Mitsubishi

V prvi generaciji je bil outlander najbolje prodajani priključni hibrid v Evropi. Od leta 2013 so jih prodali skoraj 200 tisoč.
 | Foto: Gregor Pavšič V prvi generaciji je bil outlander najbolje prodajani priključni hibrid v Evropi. Od leta 2013 so jih prodali skoraj 200 tisoč. Foto: Gregor Pavšič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin