SiolNET. Avtomoto Novice
2,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naložba BMW na Češkem: Razvojni center za avtonomna vozila za vsaj 100 milijonov evrov

2,38

termometer

BMW bo na Češkem za vsaj 100 milijonov evrov gradil svoj novi razvojni center za samodejna vozila. Odprli ga bodo v začetku prihodnjega desetletja.

Nemci bodo razvojni center gradili pri kraju Sokolov v regiji Karlovary Vary, ki se nahaja približno dve uri in pol vožnje stran od Münchna. Nemci bodo razvojni center gradili pri kraju Sokolov v regiji Karlovary Vary, ki se nahaja približno dve uri in pol vožnje stran od Münchna. Foto: BMW

Nova investicija in službe za Čehe

BMW vse aktivne vlaga in razvija sisteme samodejne vožnje, njihove testne kapacitete v Nemčiji, Franciji in na Švedskem pa povečanemu ritmu razvoja več ne odgovarjajo. Zato so pri BMW danes napovedali gradnjo nove steze za razvoj samodejno vozečih avtomobilov na Češkem. Vanj bodo vložili vsaj 100 milijonov evrov in zaposlili več sto ljudi.

Nemci bodo razvojni center gradili pri kraju Sokolov v regiji Karlovary Vary, ki se nahaja približno dve uri in pol vožnje stran od Münchna. Steza in pripadajoči objekti se bodo razprostirali na 500 hektarjih. Češko mestece so izbrali med skupno 82 potencialnimi lokacijami.

BMW je že napovedal svoje prvo vozilo z visoko ravnjo avtonomnosti,  to je iNext 2021 – predstavil v začetku naslednjega desetletja. Pri razvoju tehnologij avtonomne vožnje so se že povezali tudi z družbami kot so MobileEye, Continental, Delphi in Fiat Chrysler.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin