SiolNET. Avtomoto Novice
1,80

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Primerjalni test PRIMA: premijski segment SUV B

Najboljši premijski mali SUV? Dva izzivata tudi Nemce.

1,80

termometer

PRIMA B SUV premium
Tokrat so na testu audi Q3, BMX X1, mercedes-benz GLA, volvo XC40 in lexus UX. Foto: Gašper Pirman

Na tokratnem primerjalnem testu PRIMA pet premijskih kompaktnih športnih terencev. Trije iz Nemčije in po eden s švedskim in japonskim poreklom.

Potem ko smo na zadnjem primerjalnem testu PRIMA med seboj podrobno ocenjevali avtomobile spodnjega srednjega razreda –  ford focus je zmagal pred volkswagnom golfom in mazdo 3 – so prišli tokrat na vrsto premijski športni terenci segmenta B.

Tudi tokrat bo potek primerjalnega testa enak kot vselej do zdaj. Vse avtomobile bomo ocenili v različnih segmentih (praktičnost, prostornost, vozne lastnosti, infozabavni sistemi, varnostni sistemi, cena, stroški vzdrževanja in podobno) in tako dobili končnega zmagovalca. Ta je lahko le eden, v posameznih kategorijah pa so se do zdaj vselej izkazali tudi drugi sodelujoči avtomobili: prav ta široka baza podatkov pa je tudi eden izmed glavnih ciljev primerjalnega testa PRIMA.

Na primerjalnem testu pet avtomobilov

Tokrat so na testu audi Q3, BMX X1, mercedes-benz GLA, volvo XC40 in lexus UX. Trije so torej tipični predstavniki nemškega premijskega avtomobilskega trga, ob tem pa sta tu kot alternativi še Volvov in Lexusov avtomobil. Kmalu bo konkurenco v tem razredu dopolnil še DS 4, ki pa ga trenutno na slovenskih cestah še ni.

Katerega bi izbrali?

 • Audi Q3 200 glasov
  12,97%
 • BMW X1 160 glasov
  10,38%
 • Lexus UX 594 glasov
  38,52%
 • Mercedes-Benz GLA 240 glasov
  15,56%
 • Volvo XC40 348 glasov
  22,57%
Oddanih 1542 glasov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin