Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sreda,
23. 11. 2011,
12.52

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kia Chevrolet MG renault

Sreda, 23. 11. 2011, 12.52

3 leta, 4 mesece

Na tokratnih testih EuroNCAP-a Kitajci prvič s spodobno oceno

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Organizacija EuroNCAP je objavila najnovejše rezultate zadnjih letošnjih preizkusnih trčenj, med katerimi so preizkusili varnost štirinajstih novih avtomobilov. Kitajci prvič osvojili štiri zvezdice …

Geely emgrand EC7 in MG6 – prva kitajska avtomobila, ki zadovoljujeta evropske varnostne standarde

Pri evropski organizaciji EuroNCAP, ki opravlja preizkusna trčenja, ugotavljajo, da so kitajski avtomobilski proizvajalci, ki nameravajo resno nastopiti na evropskem avtomobilskem trgu, naredili velik konstruktorski in tehnični varnostni napredek svojih vozil. Kitajci so torej zares veliko investirali v zagotavljanje in doseganje ustreznih varnostnih normativov. Slednje dokazuje tudi rezultat obeh kitajskih predstavnikov na tokratnem testu NCAP, saj sta avtomobila geely emgrand EC7 in MG6 bila ocenjena s štirimi zvezdicami. Generalni sekretar organizacije Michiel van Ratingen je dosežek obeh kitajskih vozil pokomentiral z besedami: "Ti rezultati pomenijo velik mejnik za kitajsko avtomobilsko industrijo. To je jasen znak, da so kitajski avtomobilski konstruktorji na podlagi zadnjih izkušenj veliko vložili v izboljšanje varnosti svojih vozil. Kljub dejstvu, da bodo testi v prihodnje še veliko bolj strogi, lahko pričakujemo, da bodo kitajski avtomobili v kratkem dosegli tudi najvišjo oceno – pet zvezdic."

Med štirinajstimi novimi modeli jih je tokrat šest osvojilo štiri zvezdice

Na tokratnih testih je šest modelov – kitajska geely emgrand EC7 in MG6 ter fiat panda, jeep grand cherokee, jaguar XF in električni ZE renault fluence – doseglo štiri zvezdice, preostalih osem modelov – chevrolet malibu, kia rio, mercedes-benz razreda B in C Coupe, ranger rover evoque, subaru XV, volkswagen beetle in up – pa so na preizkusnih trčenjih dobili najboljšo oceno, pet zvezdic.

Pandi zvezdica manj zaradi ESP-ja, jeep grand cherokee nudi premalo zaščite otrokom

Nova fiat panda je eno zvezdico izgubila, ker vozilo v standardni opremi ne ponuja stabilizacijske elektronike, slednja je na voljo le za doplačilo. Veliki predstavnik razreda SUV jeep grand cherokee pet zvezdic ni dosegel, ker so testi pokazali, da ob čelnem trku nudi premalo zaščite otrokom v vozilu. Lutka, ki simulira triletnega otroka, je v tem SUV-ju ob trku z glavo zadela v okvir zadnjih vrat. Razočaral je tudi električni ZE renault fluence, ki v varnostni oceni za celo zvezdico zaostaja za svojo zeleno konkurenco, nissanom leafom in oplom ampero, ki se lahko pohvalita z najvišjo varnostno oceno. ZE renault fluence je točke izgubil pri zaščiti pešcev, voznika in sovoznika.

Ne spreglejte