Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 3. 2018,
16.01

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Natisni članek

Porsche mission E SUV Avtosalon Ženeva 2018

Torek, 6. 3. 2018, 16.01

6 let, 1 mesec

Mission E cross turismo: drugi električni porsche

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Porsche mission e cross turismo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Porsche je zbrano javnost na avtomobilskem salonu v Ženevi presenetil z razkritjem študije mission E cross turismo. Električni SUV z več kot 440 kilovati se do stotice izstreli v manj 3,5 sekundah.

Električni SUV, ki se ne ustraši blata

Vse več ljudi posega po križancih in SUV, zato je porsche pripravil električni koncept mission E cross turismo. Študija nagovarja aktivne kupce, ki se ne ustrašijo zapeljati z urejenih poti in uživati v lepotah neokrnjene narave. Dolg je 4,95 metra, ima štirikolesni pogon in 80-voltno arhitekturo.

Med vizualne posebnosti uvrščamo nizko linijo sprednjega pokrova, pokončne zračnike spredaj, matrične žaromete v tehnologiji LED, robustne zaščite na blatnikih in vratih ter višjo oddaljenostjo od tal.

Mission E cross turismo je drugi električni koncept porscheja. | Foto: Reuters Mission E cross turismo je drugi električni koncept porscheja. Foto: Reuters Litij-ionska baterije se napolni v 15 minutah. | Foto: Reuters Litij-ionska baterije se napolni v 15 minutah. Foto: Reuters

Pogled v ne tako oddaljeno prihodnost

Tako kot z električnim superšportnikom mission E želi nemški proizvajalec vozil očarati ekološko usmerjene kupce, ki pa še vedno želijo uporabno in športno vozilo.

Skupna sistemska moč znaša 440 kilovatov, zato mission E cross turismo do stotice pospeši v 3,5 sekunde in doseže maksimalno hitrost 200 kilometrov na uro v manj kot 12 sekundah. Štirikolesni pogon z vektoriranjem navora ima več voznih profilov, za udobje potnikov pa skrbi zračno vzmetenje, ki lahko poviša oddaljenost od tal za dodatnih 50 milimetrov.

S pomočjo vgrajene litij-ionske baterije in 800-voltne električne arhitekture mission E cross turismo lahko prevozi do 400 električnih kilometrov, napolni pa se v vsega 15 minutah.

Ne spreglejte