SiolNET. Avtomoto Novice
2,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mimoidoči priteče, brca v steklo in jih reši smrti #video

2,97

termometer

Le prisebnemu očividcu prometne nesreče na Kitajskem se lahko zahvali četverica potnikov razbitega kombija, da so brez resnejših poškodb ubežali pred ognjenimi zublji.

Do prometne nesreče je prišlo na Kitajskem, kjer je na avtocesti kombi nenadoma sunkovito zaneslo v desno stran. Zato se je prevrnil, ob tem pa se je vnelo še razlito olje in kombi so kmalu zajeli ognjeni zublji.

Rešile so jih brce očividca in razbito steklo

Potniki sami niso mogli izstopiti in so bili tako ujeti v vozilu. Eden med njimi je neuspešno poskušal odpreti vrata. Dogodek bi se najbrž končal tragično, če ne bi na pomoč priskočil očividec nesreče. Ta je pritekel h kombiju, brcal v vetrobransko steklo in ga razbil. Nato so potniki vendarle lahko odstranili steklo in pobegnili na varno.

Gasilci so na prizorišče nesreče prispeli po 14 minutah in začeli gasiti požar. Do takrat je bil kombi že povsem uničen.

Siol Plus Razbil steklo in rešil potnika. Nato je eksplodiralo.

Pred dobrimi sedmimi leti je na podoben način življenje rešil slovenski prostovoljni gasilec Andrej Mrak. Pred dobrimi sedmimi leti je na podoben način življenje rešil slovenski prostovoljni gasilec Andrej Mrak. Foto: Siol.net Podobna rešitev pred leti v Sloveniji po zaslugi gasilca

Do podobnega primera je pred leti prišlo tudi v Luciji pri Portorožu. Tudi takrat je vozilo, udeleženo v prometni nesreči, zajel ogenj. Blizu je bil prostovoljni gasilec Andrej Mrak, ki je z lastnim gasilnim aparatom iz vozila razbil steklo in omogočil rešitev potnice. Za svoje dejanje si je tisto leto prislužil tudi nagrado za hrabrost od slovenske policije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin