Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 12. 2021,
9.26

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

30

Natisni članek

Daimler Mercedes Mercedes-Benz

Sobota, 18. 12. 2021, 9.26

2 leti, 4 mesece

Mercedes z rekordno nagrado za zaposlene v Nemčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

30

Mercedes-Benz daimler | Zaposleni v Nemčiji bodo leta 2022 dobili rekorden delež od dobička. | Foto Daimler

Zaposleni v Nemčiji bodo leta 2022 dobili rekorden delež od dobička.

Foto: Daimler

Za Daimlerjem in Mercedes-Benzom je dobro leto, zato bosta obe podjetji svojim zaposlenim v Nemčiji izplačali bogato nagrado v višini šest tisoč evrov. 

Upravna odbora in svet delavcev pri obeh podjetjih sta se dogovorila, da se leta 2022 približno sto tisoč zaposlenim v Nemčiji izplača šest tisoč evrov nagrade. S tem se želijo zahvaliti zaposlenim za dobro delo v letu, ki ga niso pestile le težave, povezane z epidemijo, temveč tudi težave zaradi pomanjkanja polprevodnikov. Pri Daimlerju sicer še niso razkrili finančnih rezultatov za leto 2021, a so bili, kot pravijo, zelo dobri, posledično pa lahko bogato nagradijo zaposlene.

Rekordna nagrada za zaposlene

"Neverjeten razvoj našega podjetja je ekipni dosežek. Z vsem srcem bi se rada zahvalila vsem kolegom, ki so z neverjetno predanostjo prispevali k temu dosežku. Lansko leto ni bilo lahko, zato sem presrečna, da lahko nagradimo naše zaposlene z rekordnim deležem od zaslužka," je ob tej priložnosti povedala Sabine Kohleisen, članica upravnega odbora Daimler AG in Mercedes-Benz AG, odgovorna za kadre in direktorica za delovna razmerja pri obeh podjetjih.

Daimler že vrsto let del zaslužka nameni svojim zaposlenim, a tako velikega bonusa niso dobili še nikoli. "To je pravo sporočilo za zaposlene po turbulentnem letu, ki so ga krojili epidemija, kriza s polprevodniki in posledično krajši delovni dnevi ter delo od doma. Naši zaposleni so ključni za uspeh našega podjetja, zato je edino pošteno, da jih nagradimo z rekordnim deležem od dobička za njihovo požrtvovalno predanost. V imenu sveta delavcev bi si jim rad zahvalil za to neverjetno zavezanost v letu 2021," pa je zaposlene pohvalil Ergun Lümali, predsednik sveta delavcev družb Daimler AG in Mercedes-Benz AG.

Ne spreglejte