SiolNET. Avtomoto Novice
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mercedes posoja tehnologije in veča delež v Aston Martinu

0,05

termometer

Aston Martin DBX
Foto: Aston Martin

Aston Martin in Mercedes-Benz sta podpisala nov sporazum o deljenju tehnologije. Nemci bodo Britancem v uporabo dali tehniko za priključne hibride in električna vozila, v zameno pa dobili kar dvajset odstotkov podjetja.

Mercedes-Benz zdaj že nekaj let vlaga velikanske vsote denarja v razvoj elektrificiranih pogonov, namenskih arhitektur in obenem tudi skrbi za marketinški napredek podznamke EQ. Kot je potrdil Lawrence Stroll, predsednik uprave Aston Martin, bodo s tem sporazumom pridobili dostop do najnovejše tehnologije priključnih hibridov in polnih električnih avtov. Britanci bodo na "drugo stran" poslali svoje delnice, Mercedes pa bi lahko v prihodnjem letu postal kar 20-odstotni lastnik Aston Martina.

Zmanjšujejo stroške razvoja

Z deljenjem tehnologije bo Aston Martin zmanjšal stroške in povezana tveganja z razvojem svoje tehnologije, s tem pa se lahko osredotočijo na razvoj in investicije na drugih področjih ter posledično razširijo svojo modelno paleto. Do konca finančnega leta 2024/2025 nameravajo prodati deset tisoč avtov - letos so dostavili le 2.752 avtov, kar je 39 odstotkov manj kot leta 2019.

Manjše število prodanih avtov prinaša tudi izgube. V letošnjem letu imajo do sedaj 229 milijonov funtov (252 milijonov evrov) operativne izgube, do sredine tega desetletja pa želijo imeti na letni ravni pol milijona čistih prihodkov.

Mercedes-Benz že vrsto let vlaga v razvoj elektrificiranih pogonov, zdaj bodo za določen delež podjetja to tehnologijo dali v uporabo Aston Martinu. Mercedes-Benz že vrsto let vlaga v razvoj elektrificiranih pogonov, zdaj bodo za določen delež podjetja to tehnologijo dali v uporabo Aston Martinu. Foto: Mercedes-Benz

Kako uresničiti optimistične načrte?

Iz 229 milijonov minusa na 500 milijonov plusa v petih letih je vsekakor optimističen načrt, a pri Aston Martinu želijo te številke podkrepiti s prenovo modelne palete. Prvi bodo na vrsto prišli vsi športni modeli z motorjem spredaj, kasneje se bo DBX pridružil še en SUV, še vedno pa si želijo izdelati serijo športnih avtov s sredinsko postavljenim motorjem.

Tobias Moers, novi izvršni predsednik in nekdanji vodja oddelka AMG, je povedal, da ne bodo od Mercedesa vzeli arhitektur in na njih izdelali svojih avtomobilov. Namesto tega bo znamka pridobila nove pogonske tehnologe, ki jih bodo vgradili v nove arhitekture Aston Martina.

Kdaj bodo na cestah prvi avti z Mercedesovo tehnologijo?

Prvi priključni hibrid znamke naj bi na ceste zapeljal leta 2023, po neuradnih podatkih naj bi šlo za eno izmed različic športnega terenca DBX. Aston Martin med drugim namerava ohraniti svoje dvanajstvaljnike in Mercedesove štirilitrske osemvaljnike, a jim dodati tehnologijo priključnega hibrida. Že sedaj razvijajo šestvaljni hibridni pogon, a njegova prihodnost je zaradi podpisanega sporazuma z Nemci sedaj vprašljiva.

Prvi priključni hibrid pri Aston Martinu bo pripravljen leta 2023. Prvi priključni hibrid pri Aston Martinu bo pripravljen leta 2023. Foto: Aston Martin

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin