Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
13. 2. 2017,
7.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

Natisni članek

Avtosalon Ženeva 2017 Mercedes-Benz

Ponedeljek, 13. 2. 2017, 7.27

6 let, 6 mesecev

Mercedes-maybach G650 landaulet – okrog 600 tisoč evrov vreden terenec za 99 izbrancev

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03
Mercedes-maybach G650 landaulet | Foto Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

To je napoved novega Mercedes-Benzovega terenca, ki bo predstavljal vrh ponudbe razreda G. S pridihom ekskluzivnosti maybachov bo ponujal prestiž daleč onkraj dosega urejenih asfaltnih cest. Avtomobil bo domnevno stal okrog 600 tisoč evrov. V Avstriji jih bodo izdelali le 99, vsi pa so že razprodani. Slovenskih kupcev med njimi ni.

Reportaža: Z Mercedesovimi terenci razreda G po blatu na Vranskem


Ekskluzivni terenec z udobjem limuzin in 620 "konji"

Terensko vozilo, ki so ga izdelali na različici razreda G s podaljšano medosno razdaljo, ima razširjen del pri kolesih. Avtomobil poganja šestlitrski motor V12, enak kot v modelu G65, ki ima 620 "konjev" pri pet tisoč vrtljajih v minuti. Vsa ta moč in navor se prek sedemstopenjskega samodejnega menjalnika s pretvornikom navora prenaša na vsa štiri kolesa. Vozniku so na voljo tudi tri zapore diferenciala.

Sprednja sedeža sta skrita pod streho, nad zadnjimi sedeži pa jo je mogoče povsem odpreti. | Foto: Mercedes-Benz Sprednja sedeža sta skrita pod streho, nad zadnjimi sedeži pa jo je mogoče povsem odpreti. Foto: Mercedes-Benz

Prednost udobju zadnjih dveh potnikov

Vozilo je namenjeno štirim potnikom. Ker je od dal oddaljeno kar 45 centimetrov, so pri Mercedes-Benzu vgradili poseben prag za lažji vstop. Voznikov in sovoznikov sedež sta skrita pod pokrito kabino, potnika na zadnjih dveh sedežih (izvirata iz razreda S pullman) pa lahko streho tudi odpreta.

Zadnja sedeža, ki imata na primer tudi funkcijo masaže z vročimi kamni in napihljive zračne žepe, je mogoče povsem zložiti. Poudarek je na prostoru za noge, saj sta sedeža postavljena skrajno nazaj. V maniri najbolj ekskluzivnih maybachov so sedeži elektronsko nastavljivi in prilagodljivi, vozilo pa ima tudi električno pomično steklo za fizično ločitev voznikovega in potniškega dela. V sredinski konzoli se za zadnja potnika skrivata še dve mizici in dva ločena desetpalčna zaslona.

Zadnji sedeži prihajajo iz razreda S v različici pullman. | Foto: Mercedes-Benz Zadnji sedeži prihajajo iz razreda S v različici pullman. Foto: Mercedes-Benz

Izdelali jih bodo le 99, kljub visoki ceni pa iskanje kupcev zanj ni posebej težko

Mercedes-Benz bo ekskluzivno terensko vozilo predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi. V tovarni Magne Steyr pri Gradcu v Avstriji bodo izdelali le 99 primerkov te Maybachove različice. Cena uradno še ni znana, a neuradno naj bi se gibala okrog 600 tisoč evrov. Vsi avtomobili so po naših informacijah že razprodani, kupcev iz Slovenije pa med njimi ni.

Ne spreglejte