Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 3. 2015,
23.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mercedes-Benz Družinski Avtomoto

Sreda, 25. 3. 2015, 23.19

8 let

Mercedes-benz CLA shooting brake - Kako uspešno bo urbani lovec plenil na slovenskem trgu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Istočasno kot na glavnih evropskih trgih je novi "benz" na prodaj tudi v Sloveniji. Zanj pravijo, da je "urbani lovec" in model, ki bo pomladil povprečno starost kupca pri tej znamki.

Več kot "le" karoserijska različica

Tehnično gre sicer "le" za karoserijsko različico modela CLA (coupé), a bo menda nagovarjala precej drugačne kupce. Mersko in z vrsto zadka se spogleduje tudi z malce večjim C model T (kombi), a pri slovenskem zastopniku pravijo, da je med njima velika razlika v filozofiji, kar pomeni, da drug drugemu ne bosta odžirala kupcev.

Kljub temu pa, ker gre za novo področje, ne morejo presoditi, kako si bosta CLA in CLA SB razdelila kupce – vsekakor menijo, da se bo prodaja tega modela povečala z lanskih 83 na letošnjih (predvidenih) 100.

Spremenjen od stebrička B proti zadku

Da bi CLA postal CLA shooting brake, so ga spremenili vse od stebrička B proti zadku. Streha je daljša, s tem je v celoti, z izjemo zadnjih luči, drugačen tudi zadek, tam pa so zdaj (sicer zelo položna) vrata – namesto pokrova prtljažnika kot pri CLA.

Drugačen, nekaj večji (v njegovem zgornjem zadnjem delu) je izrez zadnjih bočnih vrat, s čimer je tudi vstopanje olajšano. Znotraj je na zadnji klopi za 4 centimetre več prostora v višino.

Seveda pa je v primerjavi z običajnim večji in bolj prilagodljiv njegov prtljažnik. Zadnja klop oziroma njeno naslonjalo je deljivo v razmerju 60:40, še prej pa je naslonjalo moč postaviti v navpičen položaj – za boljšo izkoriščenost prtljažniškega prostora.

V preostalem je CLA SB enak kupeju letošnjega letnika – tudi z (zdaj večjim kot do zdaj) osrednjim zaslonom velikosti 17,8 centimetra, pa s samodejnim izklopom sovoznikove varnostne blazine, z možnostjo ambientalne osvetlitve notranjosti (12 barv!), pametnega ključa in številnih drugih dodatkov, vključno s sodobnimi asistenčnimi in varnostnimi sistemi.

Pri opremi ima shooting brake še možnost električnega odpiranja in zapiranja zadnjih, petih vrat.

Zelo zmernih 610 evrov dražji od kupeja

Ponudba je enaka kot na vseh evropskih trgih. Sem spadajo štirje bencinski in dva dizelska motorja, možnost dvosklopčnega menjalnika, možnost štirikolesnega pogona in povsem na vrhu tudi različica 45 AMG 4matic.

Cene se začnejo pri 28.260 evrih, kolikor stane CLA 180 SB. Paketi opreme so trije, poleg osnovnega (brez imena) še urban (za od 1.286 evrov doplačila) in AMG line (za od 2.881 evrov).

Brez upoštevanja opremskih paketov je v ceniku šest bencinskih in štiri dizelske različice, kjer je s 57.110 evri najdražji 45 AMG. Na splošno velja, da je SB od kupeja dražji za 610 evrov.

Ne spreglejte