SiolNET. Avtomoto Novice
1,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lamborghini huracan s podpisom papeža na dobrodelno dražbo #foto

1,58

termometer

Lamborghini huracan papež
Foto: Lamborghini

Lamborghini je za papeža izdelal posebno različicio huracana, ki ga bodo v Vatikanu maja prihodnje leto prodali na dražbi.

Huracana je uredil Lamborghinijev oddelek Ad Personam

Papež Frančišek je v Vatikanu sprejel delegacijo Lamborghinija, ki je v središče Rima pripeljal posebno različico svojega superšportnika huracana. Avtomobil, kakršen ima navadno ceno okrog 200 tisoč evrov in ga lahko srečamo tudi na cestah v Sloveniji, so s posebno barvo pripravili pri Lamborghnijevem oddelku Ad Personam. Ta skrbi prav za prilagoditev svojih vozil posebnim željam kupcev.

Huracana je papež posvetil in podpisal, maja pa ga bodo v dobrodelne namene prodali pri dražbeni hiši RM Sotheby's. Papež je za svoje potrebe v preteklosti uporabljal precej bolj skromne avtomobile. Po Vatikanu se je vozil celo z renault 4 iz leta 1984, kot kardinal pa je uporabljal predvsem javni prevoz.

Huracan je za Lamborghini sicer velika prodajna uspešnica, saj so jih v le treh letih izdelali že več kot osem tisoč. Huracan je zgleden naslednik gallarda, ki jih je Lamborghiniju v desetih letih uspelo prodati dobrih 14 tisoč. Če bo huracan nadaljeval uspešno pot, bi lahko postal najuspešnejši model v 54-letni zgodovini znamke Lamborghini. Huracana sicer poganja sredinsko postavljeni 5,2-litrski motor V10.

[video: 66234 / ]

Lamborghini huracan papež Foto: Lamborghini

Lamborghini huracan papež Foto: Lamborghini

Lamborghini huracan papež Foto: Lamborghini

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin