SiolNET. Avtomoto Novice
1,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Korejci prepolovili proizvodnjo avta, ki ga čakajo tudi Slovenci

1,31

termometer

Hyundai kona electric
Foto: Gregor Pavšič

Po električni hyundai koni je veliko povpraševanja, kupci pa tudi v Sloveniji na ta avtomobil čakajo tudi po deset mesecev. Hyundai je v Koreji za avtomobil vseeno zmanjšal obseg proizvodnje.

Hyundai kona electric Avtomoto Brez dizla in bencina, to je avto preobrata za Slovence

Hyundai je z električno kono na trg pripeljal enega prvih prebojnih električnih avtomobilov nove generacije, ki je z veliko baterijo in kakovostno izdelavo (avtomobil je sicer še vedno dokaj majhen, Hyundai še nima namenske električne platforme) odpravil številne kompromise vsakodnevne uporabe takega avtomobila.

V dveh mesecih toliko vozil, kot jih Tesla izdela v enem tednu

Korejci so jih v zadnjih dveh mesecih prejšnjega leta mesečno izdelali več kot pet tisoč, a nato je obseg proizvodnje v začetku letošnjega leta strmo padel. Januarja so jih pri Hyundaiu izdelali 3.074, februarja pa le še 2.168. Skupno so jih torej v dveh mesecih izdelali le dobrih pet tisoč. Toliko modelov 3 je Tesla na drugi strani izdelala vsak teden.

Neuradno je za zmanjševanje proizvodnje krivo pomanjkanje baterijskih sklopov. Hyundai je odvisen od zunanjih dobaviteljev, Tesla baterije izdeluje sama in zato tudi nima (več) težav z obsegom proizvodnje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin