Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 11. 2017,
11.03

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

Natisni članek

avtomobilsko zavarovanje Generali Banka SKB advertorial

Sreda, 29. 11. 2017, 11.03

2 meseca, 1 teden

Koliko nas stane, če ne bi zavarovali avtomobila?

Vsebino omogoča Banka SKB

Foto: Thinkstock

Imeti svoj avtomobil je nujno razkošje. Da lahko brezskrbno uživamo v tem razkošju, pa moramo poskrbeti za čim boljše zavarovanje. Kaj bomo izbrali, je odvisno od naših potreb, izkušenj in starosti avtomobila.

promet vožnja | Foto:

Izleti z družino, daljša potovanja, prevozi na delo, po nakupih in drugih opravkih, vse to nam omogoča naš jekleni konjiček, kjer preživimo velik del svojega življenja. V njem se počutimo varno in udobno, a se hkrati zavedamo, da smo kot udeleženci v prometu skrajno ranljivi.

Brez avtomobilskega zavarovanja bi za vso škodo odgovarjali udeleženci sami, zato je avtomobilsko zavarovanje odgovornosti predpisano z zakonom.

Obremenitev, ki bi presegla naše finančne zmožnosti

Brez zavarovanja bi bil voznik v primeru nesreče izjemno finančno obremenjen, z zavarovanjem pa tveganje prenesemo na zavarovalnice. Te s svojimi produkti olajšajo naše finančno breme, ki bi nas lahko pahnilo v zelo neprijeten položaj.

Samo skrivljena pločevina nas namreč lahko stane do več deset tisoč evrov, medtem ko pri telesnih poškodbah lahko plačamo škodo do več sto tisoč evrov.

Če tako pogledamo na zavarovanje, bomo ugotovili, da je strošek letne premije, ki jo plačamo ob zavarovanju avtomobila, pravzaprav zanemarljiv.

Dvakrat več avtomobilov kot ob osamosvojitvi

gorivo vožnja promet cesta počitnice | Foto:

Slovenci smo na splošno zelo navezani na svoje avtomobile in nam osebna mobilnost zelo veliko pomeni.

Tako so po podatkih slovenskega zavarovalnega združenja slovenska gospodinjstva v letu 2015 za osebno mobilnost namenila 16 odstotkov vseh porabljenih sredstev v košarici življenjskih potrebščin, kar Slovenijo uvršča v evropski vrh.

Število osebnih avtomobilov se je v 25 letih pri nas kar podvojilo. Lani je bilo po podatkih statističnega urada registriranih kar 1,4 milijona cestnih vozil.

Vedno previdnejši vozniki, vendar ne smemo spati na lovorikah

promet vožnja | Foto:

Lani se je po podatkih Agencije za varnost prometa (AVP) zgodilo kar 17.931 prometnih nesreč, v katerih se je 8.456 ljudi poškodovalo, 130 jih je umrlo, o skrivljeni pločevini pa ni podatka.

Na srečo pa se trend upadanja prometnih nesreč nadaljuje, saj so vozniki tudi po zaslugi različnih kampanj vedno bolj ozaveščeni. To pa ne pomeni, da stanje ni skrb vzbujajoče. Prometnih nesreč je še vedno veliko. Tudi če sami sebe dojemamo kot izvrstnega in zanesljivega voznika, so razmere v prometu tako nepredvidljive, da moramo biti pripravljeni na čisto vse.

Avtomobilska zavarovanja predstavljajo četrtino vseh zavarovanj in so med najpomembnejšimi zavarovanji, hkrati pa so poleg življenjskih zavarovanj najbolj odvisna od stanja gospodarstva v državi.

Z dobrim zavarovanjem moramo poskrbeti zase, svoje sopotnike, za tretje udeležence in za materialno škodo. S poznavanjem cestno-prometnih pravil in visoko vozniško kulturo pa bomo največ naredilo za varnost v prometu.

Kdo je varen voznik?

avtomobil promet cesta prijatelji voznik | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Varen voznik je med vožnjo popolnoma zbran in osredotočen na dogajanje v prometu. Sposoben je prepoznati pretečo nevarnost na cesti, vedno ohranja varnostno razdaljo in je strpen do preostalih.

S tem, ko se na vožnjo ne odpravi pod vplivom alkohola in vedno preveri stanje na cestah ter vremenske razmere, izkazuje svojo odgovorno držo.

Varen voznik ne precenjuje svojih sposobnosti in se zaveda, da je promet nepredvidljiv tudi v krajih, kjer se najpogosteje vozi. Dokazano je, da se prav tam zgodi največ nesreč.

Po avtomobilsko zavarovanje v SKB

V banki SKB posredujejo pri sklepanju avtomobilskega zavarovanja zavarovalnice GENERALI.

Poleg obveznega zavarovanja avtomobilske odgovornosti (AO) vam lahko zavarovalno polico obogatijo tudi z dodatnim zavarovanjem avtomobilske odgovornosti AO-plus, splošnim kasko zavarovanjem ali s paketom dodatnih kasko zavarovanj po naši meri.

V poslovalnicah SKB posredujejo pri sklenitvi naslednjih oblik avtomobilskih zavarovanj zavarovalnice GENERALI:

  • Avtomobilska odgovornost; SKB avtomobilsko zavarovanje | Foto:
  • Zavarovanje AO-plus;
  • Avtomobilski kasko (splošni in delne kombinacije);
  • Nezgodno zavarovanje voznika in potnikov;
  • Zavarovanje pravne zaščite;
  • Avtomobilska asistenca.

Prednosti avtomobilskega zavarovanja zavarovalnice GENERALI

avto zavarovanje izračun | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Zamrznitev bonusa, ki velja za obvezno avtomobilsko zavarovanje (AO in zavarovanje AO-plus), če ste že imetnik najmanj premijskega razreda 4. Ob nesreči tako ne izgubite bonusa na vaši zavarovalni polici in vam ni treba plačati višje premije ob naslednjem avtomobilskem zavarovanju.
  • Varnim voznikom ponujajo petodstotni popust za brezškodno dogajanje: Vsi vozniki osebnih vozil, ki v zadnjih dveh letih niste povzročili prometne nesreče (brezškodno dogajanje), ob sklenitvi novega ali obstoječega avtomobilskega zavarovanja GENERALI prejmete petodstotni popust na obvezno avtomobilsko zavarovanje (AO in zavarovanje AO-plus) za varne voznike.
  • Svojim strankam zavarovalnica vrne deset odstotkov plačane kasko premije avtomobilskega zavarovanja, če po izteku zavarovalnega obdobja niste prijavili škode iz kateregakoli GENERALI kasko zavarovanja (splošni, delni).
  • Ponujajo vam ugodno GENERALI avtomobilsko asistenco.

Prejmete petodstotni popust za takojšnje plačilo letne premije.

Več na www.skb.si.

Z zavarovanjem do sto evrov za Mercator ali Petrol

nakupovanje, plačevanje, Mastercard | Foto: Do 30. 11. 2018 lahko pridobite ugodnost zavarovalnic GENERALI in Vzajemna v obliki Petrolove ali Mercatorjeve vrednostne kartice s stotimi evri dobroimetja, če:

  • se odločite za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri zavarovalnici Vzajemna, d. v. z.,
  • obnovite ali sklenete novo avtomobilsko zavarovanje pri zavarovalnici GENERALI, najmanj za kritji avtomobilske odgovornosti (AO) in zavarovanje voznika zaradi telesnih poškodb (AO-plus) s trajanjem do enega leta,
  • v poslovalnici SKB zaprosite za izdelavo informativnega izračuna kot podlago za sklenitev novega avtomobilskega zavarovanja GENERALI, če vam ta poteče v obdobju do 30. 11. 2018.

Več na www.generali.si.

Ne spreglejte