Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 8. 2014,
15.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Renault Smart

Ponedeljek, 4. 8. 2014, 15.06

8 let

Kolektivni dopust v Revozu, jeseni začetek proizvodnje twinga in smarta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zaposleni v Revozu so se odpravili na poletni kolektivni dopust. Jeseni tovarno čaka začetek proizvodnje dveh pomembnih avtomobilov. V Revozu zaposlenih 2.400 ljudi.

Revoz naj bi tekoče poslovno leto končal z nekoliko višjimi proizvodnimi količinami kot lani

Pri proizvodnji novega twinga, ki so ga v novomeškem Revozu serijsko začeli izdelovati v začetku maja, so s prvotne enoinpolizmenske proizvodnje poleti prešli na napovedano polno dvoizmensko. Proizvodnja novega twinga poteka v skladu z načrti, hkrati pa jo dvigujejo na predvidenih 600 vozil na dan.

Kot pravijo, se tovarna pripravlja tudi na začetek serijske proizvodnje novega štirisedežnega smarta. Na Revozovih proizvodnih trakovih so sicer hkrati z novim twingom še prejšnji model twinga, štirisedežni smart in clio II.

Glede proizvodnje novega štirisedežnega smarta s skupno vozno osnovo z novim twingom pa so pojasnili, da je začetek njegove proizvodnje v pristojnosti partnerskega Daimlerja.

Prodajo novega twinga v večini evropskih držav in Sloveniji so napovedali za september. Sicer pa si obetajo, da naj bi Revoz tekoče poslovno leto končal z nekoliko višjimi proizvodnimi količinami kot lani.

Zaposlili bodo še okrog 70 delavcev

V Revozu so že pred začetkom serijske proizvodnje novega modela twinga napovedali, da bodo do konca leta v proizvodnji zaposlili 70 delavcev za nedoločen čas in približno 200 delavcev za določen čas. Po zadnjih podatkih pa so glavni del zaposlovanja končali.

Od zdaj bodo pokrivali le še morebitne odhode, novi delavci pa so v začetku zaposleni prek agencij. V nadaljevanju jih bodo najmanj 70 zaposlili neposredno v Revozu, sicer pa imajo tam zdaj približno 2.400 zaposlenih.

Ne spreglejte