SiolNET. Avtomoto Novice
4,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Prometna preventiva v Franciji

Trkanje na vest: pogled na izmaličene kombije pove vse #video

4,62

termometer

Na avtocestnem postajališču med Valenceom in Avignonom v Franciji je zanimiv prikaz prometne preventive. Ta izpostavlja nevarnost utrujenosti za volanom, prav tako pa naletov v delovna vozila službe za upravljanje francoskih avtocest. Zbor izmaličenih rumenih kombijev pove vse.

20. junija leta 2012 se je pri Montelimarju v Franciji zgodila huda prometna nesreča. Na odstavnem pasu se je ustavil tovornjak, pred njega pa se je nato zaradi zaščite postavil kombi upravljavcev avtocest. Nato je to vozilo zadel drugi tovornjak, zaradi česar je kombi odbilo 90 metrov naprej po avtocesti. Na srečo je bil v času naleta kombi prazen. Bil je seveda uničen, vzrok je bila nepozornost voznika tovornjaka, poleg materialne škode pa je nastal tudi petkilometrski zastoj.

nesreča Francija prikaz Foto: Gregor Pavšič Zbirka razbitih kombijev in prikaz pomena skrbi za dobro počutje voznika

Na take nesreče danes opozarja zbirka razbitih delovnih kombijev z avtocest, ki so bili odpisani prav po podobnih naletih. Zbrali so jih prav na velikem obcestnem počivališču pri Montelimarju, to je na avtocesti A7 iz Valencea proti Avignonu na jugu Francije.

Tam so poleg te zbirke uredili tudi druge preventivne dejavnosti, prek katerih izpostavljajo predvsem pomen zbranosti in nevarnost utrujenosti voznikov.

Po francoskih podatkih se vsaka četrta prometna nesreča s smrtnimi žrtvami zgodi zaradi voznikove utrujenosti. Postavili so poligon za otroke, igrišče za košarko in tudi prikaz vadb za razgibavanje telesa ob daljši vožnji z avtomobilom.

nesreča Francija prikaz Foto: Gregor Pavšič

nesreča Francija prikaz Foto: Gregor Pavšič

nesreča Francija prikaz Foto: Gregor Pavšič

nesreča Francija prikaz Foto: Gregor Pavšič

nesreča Francija prikaz Foto: Gregor Pavšič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin