Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 5. 2017,
1.20

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča GRAWE

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial avtomobilsko zavarovanje Grawe

Ponedeljek, 8. 5. 2017, 1.20

2 meseca, 1 teden

Kje imajo najboljše pogoje za zavarovanje avtomobila?

Vsebino omogoča GRAWE

Foto: Thinkstock

Sklenitev avtomobilskega zavarovanja mora biti preprosta in zanesljiva, ne glede na to, ali želimo zavarovati svoje prvo vozilo ali obnoviti veljavno avtomobilsko zavarovanje.

avto zavarovanje izlet družina narava | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Zaradi vse večjega števila avtomobilov, številnih motečih dejavnikov in vedno močnejšega občutka pomanjkanja časa se samo v Sloveniji letno zgodi več kot 20 tisoč prometnih nesreč, povzročitelji pa so največkrat vozniki osebnih avtomobilov.

Večja izbira avtomobilov in njihov tehnološki napredek ter vlaganja v avtocestno infrastrukturo so povzročili, da se je število avtomobilov v zadnjih 25 letih v Sloveniji več kot podvojilo. Leta 1991 jih je po naših cestah vozilo dobrih 578 tisoč, danes pa jih je več kot milijon.

Nemočni brez pomoči zavarovalnic

Nepredvidljivi dogodki v prometu in višja sila lahko voznikom povzročijo številne preglavice in ogromno premoženjsko škodo, ki jo brez pomoči zavarovalnic težko poravnajo. Na avtomobilsko zavarovanje zato ne smemo gledati samo kot na obveznost in neželen strošek, ampak tudi kot na naložbo v varnost.

Pravilna izbira partnerja pri zavarovanju

Pravilna izbira zavarovalnice je eden ključnih dejavnikov, ki lahko pomagajo pri reševanju težav, povezanih z voznikom, sopotniki in vozilom.

S sklenitvijo avtomobilskega zavarovanje se preprosto izognemo tveganju, ki ga za nas proti plačilu prevzemajo zavarovalnice. Po zakonu o obveznih zavarovanjih mora biti vsako vozilo v prometu, ki potrebuje registracijo pri upravnem organu, zavarovano za avtomobilsko odgovornost.

Začetna premija odvisna od številnih dejavnikov

avtocesta voznica promet zavarovanje voznik | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Premija za zavarovanje avtomobilske odgovornosti se določi glede na moč motorja, vrsto vozila, premijski razred vozila, vozniške izkušnje in trajanje obdobja, ko je vozilo brez škode.

To je osnovno avtomobilsko zavarovanje, pri katerem začetniki spadajo v 14. premijski razred (100-odstotna premija). Če ne povzročijo prometne nesreče, vsako leto napreduje en razred navzdol, do največ nultega premijskega razreda, ki pri zavarovalnici GRAWE prinaša 60-odstotni bonus na letno premijo. Zavarovanec se premakne za tri razrede višje za vsako posamezno škodo pri obveznem avtomobilskem zavarovanju.

Poleg tega je mogoče skleniti polno ali delno kasko zavarovanje, ki krije škodo na motornem vozilu povzročitelja prometne nesreče oziroma oškodovanca, če povzročitelj ni znan oziroma je škodo povzročil naravni pojav oziroma višja sila.

Na ceno avtomobilskega zavarovanja najbolj vplivajo morebitni škodni primeri v preteklosti in premijski razred na kasko zavarovanju.

Kaj morate vedeti, preden sklenete avtomobilsko zavarovanje?

avtocesta promet | Foto:

  • Najprej natančno preberite veljavno polico, njene pogoje in kritja, odbitno franšizo ter ceno.
  • Preverite cene primerljivih zavarovanj in si priskrbite ponudbe različnih zavarovalnic.
  • Izkoristite različne popuste za različne pakete.
  • Morebitno novo zavarovalno pogodbo natančno preučite in zahtevajte strokovna, vendar jasna pojasnila pogojev.
  • Preverjajte ponudbo na zavarovalniškem trgu, ki se hitro spreminja.

Ugodnosti zavarovanja GRAWE AVTO:

avto zavarovanje izračun | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Poleg obveznega avtomobilskega zavarovanja je pri zavarovalnici GRAWE mogoče skleniti dodatna zavarovalna kritja.

Program GRAWE AVTO ponuja obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti, zavarovanje voznika za škodo zaradi telesnih poškodb, zavarovanje avtomobilskega kaska, nezgodno zavarovanje potnikov v motornih vozilih in zavarovanje 24-urne pomoči na cesti GRAWE MOBIL.

avtocesta voznica promet zavarovanje voznik | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Poudarki programa GRAWE AVTO:

  • do 60-odstotni bonus: najvišji bonus v Sloveniji,
  • družinski popust: edinstven popust za vsako nadaljnje vozilo (družinam omogoča, da svoje drugo oziroma vsako naslednje vozilo zavarujejo pri GRAWE pod bistveno ugodnejšimi pogoji),
  • ugodnost za mlade voznike: manjše doplačilo in razširitev učinkov na vsa vozila, zavarovana pri GRAWE (ob samo 10-odstotnem doplačilu pri sklenitvi zavarovanja bo lahko brezskrbno vozil tudi druga vozila, ki so zavarovana pri GRAWE),
  • edini GRAWE KASKO ELITE brez vpliva na bonus oziroma malus v Sloveniji,
  • paketni popusti: brez doplačila na obročno plačilo,
  • razširjena asistenca: GRAWE MOBIL in GRAWE MOBIL PLUS (zavarovalnica GRAWE v primeru neljubih dogodkov na poti organizira in krije stroške pomoči, nadomestnega vozila, prevoza ali prenočišča voznika in potnikov ter ponuja preostale storitve za vzpostavitev mobilnosti – 24 ur na dan, sedem dni v tednu),
  • brezplačna zelena karta (mednarodno potrdilo o zavarovanju avtomobilske odgovornosti).
Naredite izračun za zavarovanje svojega avtomobila.

Več informacij o zavarovanju GRAWE AVTO dobite na njihovi spletni strani ali pa v najbližji poslovalnici GRAWE.

Ne spreglejte