Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
16. 9. 2024,
22.14

Osveženo pred

3 ure, 1 minuta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

Kitajska volkswagen teramont pro Volkswagen

Ponedeljek, 16. 9. 2024, 22.14

3 ure, 1 minuta

Volkswagen teramont pro

Kitajski uradniki razkrili nov Volkswagnov SUV: čakajo ga Kitajci in Američani #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Volkswagen teramont pro | Foto MIIT

Foto: MIIT

Kitajski uradniki so še pred uradnim razkritjem pokazali novi Volkswagnov veliki športni terenec, ki je namenjen Kitajcem in Američanom.

Avtomobilski proizvajalci so močno varovali fotografije novih modelov in jih skrivali pred javnostjo do uradnega razkritja. Tu in tam je katera izmed fotografij sicer "ušla" v javnost in pokvarila svetovne premiere, toda največkrat so proizvajalci vendarle sami določali, kdaj bo svet prvikrat zagledal njihov avtomobil. Vse to pa se je spremenilo s Kitajsko, kjer homologacijski urad MIIT redno objavlja fotografije zunanjosti novih avtomobilov vsaj nekaj tednov pred uradnimi premierami.

Dolg bo 5,1 metra

Novi primer je Volkswagnov nov veliki športni terenec, ki so ga izdelali za Kitajsko in bo pozneje na voljo tudi v ZDA. To je nova generacija atlasa. Na Kitajskem se avtomobil imenuje teramont pro, Volkswagen pa ga izdeluje prek skupnega podjetja z družbo SAIC.

Teramont pro je dolg 5,1 metra, širok je 1,99 metra in visok 1,78 metra, kažejo uradni dokumenti iz Kitajske. Medosje meri 2,98 metra. Razkriti model poganja dvolitrski štirivaljni bencinski motor z močjo 200 kilovatov in pogonom na vsa štiri kolesa.

Na Kitajskem bo Volkswagen svoj športni terenec začel dobavljati v začetku naslednjega leta, sestrski atlas pa v ZDA odhaja čez dve leti. Evropski touareg je za primerjavo dolg 4,87 metra.

Volkswagen teramont pro | Foto: MIIT Foto: MIIT

Volkswagen teramont pro | Foto: MIIT Foto: MIIT

Ne spreglejte