Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
10.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kia

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 10.18

8 let

Kia v Sloveniji prodaja brez cenika, kupci po cene do prodajnega salona

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prodajalci avtomobilov se za kupce bojujejo na najrazličnejše načine. Ob svoji zadnji prodajni akciji je uvoznik znamke Kia s spletne strani umaknil cenik in kupce raje povabil v prodajni salon.

Prodaja avtomobilov uradno raste, neuradno krize še ni konec

Uradna prodaja novih avtomobilov, ki jo predstavlja sekcija za osebna motorna vozila pri Gospodarski zbornici Slovenije, v prvih desetih mesecih letošnjega leta predstavlja pozitivno stanje na slovenskem avtomobilskem trgu. Do konca oktobra naj bi se v Sloveniji prodalo 51.636 novih avtomobilov, kar je 3,59 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Toda ker poznamo tako imenovane enodnevne registracije in izvoz novih vozil v tujino, je po ocenah uvoznikov realna prodaja za okrog 30 odstotkov nižja. Mnogi uvozniki še naprej opozarjajo, da je realna prodaja avtomobilov v Sloveniji negativna in da krize na trgu še ni konec.

Spletna stran nudi le ceno dodatne opreme

Vsi avtomobilski uvozniki se tako še naprej vsak na svoj način bojujejo za nove kupce. Pristopi so različni, z reklamnih panojev danes ne kričijo več napisi o večletni garanciji, temveč nizkih izhodiščnih cenah, privlačnem mesečnem obroku za nakup vozila, skoraj vsi izpostavljajo čustva, popusti so postali že nekaj povsem vsakdanjega …

Med vsemi znamkami so si trenutno enega zanimivejših pristopov izbrali pri znamki Kia, ki jo skupaj z znamko SsangYong in kmalu tudi Volvom (od 1. decembra dalje) v Sloveniji zastopa družba KMAG. Kdor bi danes hotel kupiti novo kio in bi obiskal uradno spletno stran uvoznika, tam ne bi več našel uradnega cenika. Spletna stran omogoča konfiguriranje modela, a ceno potencialni kupec dobi le za izbrano dodatno opremo, za osnovno vozilo pa ne.

Po cene do prodajnih salonov

Po cene je namreč treba oditi do enega izmed prodajnih salonov, kjer pa cenike seveda še naprej poznajo.

"Zgolj podatek o ceni ne pove vsega o naši dejanski ponudbi. Vozila trenutno ponujamo s sedemletnim rednim vzdrževanjem, brezobrestnim financiranjem in tovarniško garancijo, vse to pa je posredno že všteto v nakupno ceno vozila. Ta imajo tudi bogat nabor serijske opreme. Potencialnim kupcem želimo osebno razložiti vso ponudbo, ki jo zgolj s podatkom v ceniku ne moremo predstaviti. Za zdaj so odzivi strank pozitivni," so nam povedali predstavniki Kie v Sloveniji.

Ne spreglejte