Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Petek,
21. 11. 2014,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kia Terenski Avtomoto

Petek, 21. 11. 2014, 13.24

8 let

Kia KX3 – bo tako videti novi sportage?

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kiin koncept KX3, predstavljen na avtosalonu v kitajskem Guangzhou, naj bi napovedoval obliko nove, tretje generacije priljubljenega športnega terenca, modela sportage.

Kitajska vse pomembnejša. Mercedes-Benz je tam predstavil novega maybacha.

Da Kitajska in njen avtomobilski trg počasi, a vztrajno pridobivata na veljavi, dokazuje Kiina odločitev svoje najnovejše konceptno vozilo, praktično vzporedno z mnogo prestižnejšim in v globalnem pogledu vendarle pomembnejšem avtomobilskem salonu v Los Angelesu, predstaviti v mestu Guangzho.

Potezo bi lahko označili za nepomembno, ker bo KX3 ob prihodu s serijsko izdelavo vendarle vozil le po kitajskih cestah, če le ne bi isti avtosalon Mercedes-Benz izbral za predstavitev skrajno prestižnega prestižnega maybacha S600. Torej, Kitajska postaja pomemben igralec in želje njihovih kupcev posredno vplivajo tudi na avtomobilsko dogajanje v Evropi. Kako? Podobo KX3 naj bi povzemal tudi novi kia sportage.

Novi sportage prihaja 2015. Mu bo podoben?

Po neuradnih podatkih naj bi Kia novo generacijo v Evropi izredno uspešnega SUV-ja predstavila v prihodnjem letu. Oblika koncepta, ki ga napoveduje pa naj sprožila zanimanje mladih kitajskih kupcev, z željo po kakovostnem vozilu s katerim bi zrcalili zvoj značaj.

Iz potez koncepta je razvidno, da trenutnega sportaga jemlje kot oblikovni vzor, dodaja pa mu popolnoma na novo oblikovan sprednji del z izrazitejšo odprtino za zajemanje zraka in višje nameščene žaromete. V konceptu je opaziti tudi oblikovno spogledovanje z veljim in bistveno bolj prestižnega Porschejevega športno-terenskega modela cayenne.

Z dolžino štirih metrov in 26 centimetrov ter širino metra in 76 centimetrov mersko odseva sportaga. Pod pokrovom motorja ropota 1,6-litrski turbobencinski motor združen s sedemstopenjskim, dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, ki moč prenaša na vsa štiri kolesa. Seveda je zasnovana z mislijo na EuroNCAP teste, kjer, tako pričakujejo Korejci, 5 osvojenih zvezdic ne bi smela biti težava.

Ne spreglejte