Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2017,
8.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

Nissan renault Toyota Volkswagen

Petek, 29. 9. 2017, 8.58

6 let, 6 mesecev

Kdo bo prodal največ avtov na svetu? Lahko Renault-Nissan res prehiti Volkswagen in Toyoto?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Boj za največjega proizvajalca vozil na svetu se zaostruje. V preteklih letih smo po tretjem četrtletju že vedeli, kdo bo zavzel prestol, letos pa so na vrhu zelo blizu trije avtomobilski proizvajalci.

Renault megane GT TCe 205 EDC - test | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

Najboljše kaže skupini Renault-Nissan

Po pretečenih osmih mesecih je Volkswagen, lanski prodajni kralj, padel na tretje mesto in bo po prvih analizah na tem mestu tudi ostal. Velik boj se obeta za končno zmago, kjer trenutno prvega, Renault-Nissan, in drugouvrščeno Toyoto ločijo malenkosti, poroča Forbes. Razlika je manjša, kot je lahko napaka pri zaokrožanju, v prihodnjih mesecih pa se lahko zgodi marsikaj. Na koncu lahko v izredno dobrem koncu zmaga tudi skupina Volkswagen, a možnosti za takšen scenarij so izredno majhne.

Aliansa Renault-Nissan je v zadnjih osmih mesecih dosegla 8,3-odstotno rast prodaje, trend pa bi se načeloma moral nadaljevati do konca leta. Toyotina prodaja se ni dvigala tako strmo, zato bo na koncu verjetno prestižno lovoriko dobil Renault-Nissan. Carlos Ghosn, izvršni predsednik zaveze, je že pred časom potrdil, da bodo v letošnjem letu prodali 10,5 milijona vozil, kar se sovpada z najbolj natančnimi analitičnimi napovedmi.

Renault-Nissan Toyota Volkswagen | Foto: Volkswagen bo izgubil prevlado predvsem zaradi njihovega največjega trga. Volkswagnova prodaja na Kitajskem ne raste več tako, kot je nekoč, kljub temu da je trg zrasel za 4,3 odstotka. V primerjavi z lanskim letom so v svojem najmočnejšem, potniškem segmentu dosegli le 0,7-odstotni prirastek prodaje. Toyota in Renault-Nissan nista tako občutljiva na nihanje prodaje na Kitajskem, zato bosta najverjetneje za zmago obračunala med seboj.

Ne spreglejte