SiolNET. Avtomoto Novice
2,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdaj si bodo tak avto privoščili policisti v Sloveniji?

2,56

termometer

hyundai kona electric policija

Švicarska policija se je odločila za nakup trinajstih električnih vozil hyundai kona.

Že približno pet let ima policija v Švici v svoji floti tudi povsem električna ali priključnohibridna vozila. V kantonu St. Gallen so iskali nov model, pri tem pa upoštevali njegov doseg z enim polnjenjem, ceno in zmogljivost.

Policijske barve bo za zdaj dobilo pet električnih hyundaiev

Med vsemi avtomobili na trgu je kriterijem najbolj ustrezala električna hyundai kona, ki je bila obenem še dosegljiva za nakup. Švicarji so naročili skupno vsaj 13 vozil, od tega jih bodo osem uporabljali v civilne namene.

Uporabljali jih bodo predvsem za potrebe policije zunaj švicarskih avtocest. Tam bodo še naprej raje stavili na klasična vozila z motorji na notranje izgorevanje, ki omogočijo več sto kilometrov vožnje brez vmesnega polnjenja. Policije v številnih državah so za potrebe patrulj že začela uporabljati tudi električna vozila, v Sloveniji za zdaj takega primera še ni.

Hyundai kona electric je v različici z večjo baterijo postala glasnik električnih vozil nove generacije, s katerimi bo mogoče z enim polnjenjem prevoziti več kot 300 kilometrov. Na našem testu smo s kono brez polnjenja prevozili okrog 350 kilometrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin