Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
19. 1. 2017,
5.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Prodaja avtomobilov Kia

Četrtek, 19. 1. 2017, 5.50

6 let, 7 mesecev

Kakšna bo nova kia stinger, ki letos prihaja v Slovenijo?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Kia Motors svoj novi model stinger predstavlja tudi v evropski različici. Poleg dveh že znanih bencinskih motorjev bo stinger v Evropi in tudi Sloveniji poganjal še 2,2-litrski turbodizelski motor z 250 "konji". Lahko korejska znamka s tem avtomobilom res ogrozi prevlado premium nemških avtomobilskih proizvajalcev ali pa bo stinger le magnet za privabljanje ljudi v prodajne salone?

Novi model kia stinger je dolg 4,83 metra, širok 1,87 metra in ima 2,9 metra medosne razdalje. Neposredni tekmeci so BMW serije 3, mercedes-benz razred C, audi A4, prav tako pa tudi kupejevske izvedbe nemških vozil, kot sta BMW serije 4 gran coupe in audi A5 sportback. | Foto: Kia Novi model kia stinger je dolg 4,83 metra, širok 1,87 metra in ima 2,9 metra medosne razdalje. Neposredni tekmeci so BMW serije 3, mercedes-benz razred C, audi A4, prav tako pa tudi kupejevske izvedbe nemških vozil, kot sta BMW serije 4 gran coupe in audi A5 sportback. Foto: Kia

Evropejcem bodo privoščili tudi dizelski motor z 200 "konji"

Kia Motors je pred tednom dni razkrila svoj novi športni in prestižni avtomobil stinger, zdaj pa so predstavili tudi njegovo evropsko različico. Avtomobil, ki je poskus Kie, da bi napadla tudi uveljavljene premium znamke, kot so BMW, Audi in Mercedes-Benz, bo v Slovenijo pripeljal v drugi polovici leta.

Osnovni motor bo 2,2-litrski turbodizelski motor z močjo 200 "konjev" in 440 njutonmetri navora, ki omogoča pospešek do 100 kilometrov na uro v 8,5 sekunde in najvišjo hitrost 225 kilometrov na uro. Kia bo v ZDA ponujala le bencinski motor.

Kia stinger GT | Foto: Kia Foto: Kia

Šestvaljni motor s 370 "konji" prinaša za Kio rekorden pospešek

Dizelskemu sledi dvolitrski bencinski motor, ki bo prav tako štirivaljni in s turbopuhalom. Ta motor bo imel 255 "konjev in 353 njutonmetrov navora". Kia za ta motor še ni predstavila podatkov o zmogljivostih. Vrh ponudbe pa bo 3,3-litrski bencinski motor V6, ki bo vgrajen v stingerja GT. Ta motor bo imel 370 "konjev" in 510 njutonmetrov navora, pospešek do 100 kilometrov na uro v 5,1 sekunde in najvišjo hitrost 270 kilometrov na uro. Ta najmočnejši stinger bo poskus Kie, da se pomeri s športnimi različicami BMW, mercedesov in audijev. Še nobeni kii do zdaj ni uspelo do 100 kilometrov na uro pospešiti le v 5,1 sekunde.

Stingerji bodo na voljo z dvo- in štirikolesnim pogonom, za prenos moči pa bodo vanje vgrajeni samodejni osemstopenjski menjalniki.

Kia stinger GT | Foto: Kia Foto: Kia

Kia obljublja avtomobil GT v pravem pomenu besede

Kia je ta avtomobil s študijo napovedala že pred šestimi leti v Frankfurtu, zdaj pa so v Detroitu predstavili še serijski avtomobil. Ta je pravi GT, torej grand tourismo, avtomobil, namenjen daljšim vožnjam, vozniškim užitkom in celotnemu dojemanju avtomobila. Tak avtomobil mora biti hkrati dovolj zmogljiv in tudi udoben, celota pa je odlična za utrjevanje blagovne znamke.

Korejci poudarjajo, da so večino dela pri nastavitvah podvozja opravili v Evropi. Na znamenitem Nürburgringu je zanje skrbela posebna ekipa pod vodstvom Alberta Biermanna, ki je nekoč vodil oziroma razvijal oddelek M pri znamki BMW. Stinger bo prva kia z nastavljivim blaženjem podvozja, za dobro lego pa bo skrbelo tudi elektronsko nastavljivo podvozje z imenom dynamic stability damping control. Servovolan bo omogočal pet različnih stopenj delovanja.

Ne spreglejte