SiolNET. Avtomoto Novice
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izdelovalec iPhonov se bo lotil še avtomobilov

0,09

termometer

Foxconn električni avto

Foxconn je podjetje, svetovno znano predvsem zaradi povezave z ameriškim velikanom Apple. Kitajci namreč sestavljajo mobilnike iPhone, a zdaj želijo svoj delež tudi med električnimi avtomobili. Kot pravijo, je Tesla kot iPhone, oni pa bi radi pri avtomobilih postali to, kar je Android med mobilniki.

Foxconn je na svojem dogodku HHTD 20 prvič pokazal svojo odprto arhitekturo za električna vozila, ki jo bodo za splošno dobro brezplačno delili tudi z drugimi podjetji.

Ena osnova, več baterij in modelov

Tako kot arhitekture drugih proizvajalcev je tudi njihova prilagodljiva in je lahko temelj za vrsto različnih baterijskih paketov. Še več, na Foxconn električni avto njej lahko slonijo tudi različni modeli – od enoprostorca, limuzine do vseh oblik športnih terencev. Pametna arhitektura podpira tudi različne dolžine medosnih razdalj, od 2.750 do 3.100 milimetrov, prav tako se lahko prilagodi višini avtomobila oziroma lahko proizvajalec spreminja oddaljenost od tal.

Kar zadeva zmogljivost, pri Foxconnu navajajo tri baterijske pakete s 93, 100 in 116 kilovatnimi urami, ki poganjajo elektromotor spredaj ali zadaj, možnost je tudi dvojni elektromotor za štirikolesni pogon. Temeljna različica z motorjem spredaj ima 95 kilovatov, na voljo je tudi močnejši elektromotor s 150 ali 200 kilovati. Če je motor nameščen zadaj, se moč ustavi pri 150, 200, 240 in 340 kilovatih.

Na voljo je tudi najnovejša programska oprema, ki podpira samodejno vožnjo. Del paketa so lahko tudi Amazon Alexa, Android Auto in Apple Carplay. Kot poroča Reuters, bodo pri Foxconnu izdelovali električna vozila za kitajski trg za skupino FCA.

Foxconn električni avto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin