Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 11. 2017,
10.09

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Slovenija Carglass servis avtomobila PR članek

Ponedeljek, 27. 11. 2017, 10.09

6 let, 4 mesece

Izbrali so najboljšega serviserja Carglass® Slovenija

Oglasno sporočilo

V četrtek, 30. 11. 2017, je bilo v Celju tekmovanje za najboljšega serviserja Carglass®Slovenija, ki bo Slovenijo prihodnje leto predstavljal v Frankfurtu v Nemčiji.

Carglass | Foto:

Na podlagi dvoletnega ocenjevanja kakovosti opravljenih storitev se bodo za naziv najboljšega serviserja Carglass® Slovenija pomerili:

  • Edis Čalaković iz poslovne enote Carglass® Ljubljana,
  • Zdenko Šinkec iz poslovne enote Carglass® Ljubljana,
  • Andrej Zavšek iz poslovne enote Carglass® Celje.

Zmagovalec je postal:

  • Zdenko Šinkec iz poslovne enote Carglass® Ljubljana.

Drugo mesto je osvojil Andrej Zavšek iz poslovne enote Carglass® Celje.

Tretje mesto je osvojil Edis Čalaković iz poslovne enote Carglass® Ljubljana.

Carglass® Slovenija. | Foto: Carglass® Slovenija.

Izjava najboljšega serviserja Carglass Slovenija

Izjavi drugo- in tretjeuvrščenega

 

O Belronu®

Koncern Belron® je vodilni svetovni specialist za popravilo vetrobranskih stekel in zamenjavo vseh vrst avtomobilskih stekel. Družba deluje v več kot 35 državah, njena ekipa pa šteje 26 tisoč visoko usposobljenih zaposlenih, ki letno poskrbijo za skoraj 11 milijonov voznikov, kar pomeni, da v povprečju vsake tri sekunde nekomu na avtomobilu popravijo ali zamenjajo steklo. Poleg podjetja Carglass® prihajajo iz družbe Belron® številne vodilne svetovne blagovne znamke na področju avtomobilskih stekel, med njimi Carglass® v Evropi, O’Brien® v Avstraliji in Safelite® v ZDA. Delo v vseh državah poteka po enakih standardih kakovosti in varnosti.

 O Best of Belron®

Tekmovanje Best of Belron® je navdušujoči dogodek, ki našim serviserjem omogoča, da se pomerijo s kolegi z vsega sveta in se okitijo z naslovom najboljšega serviserja koncerna Belron®. Pomemben je predvsem za naše serviserje, nanj se pripravljajo kar dve leti. Države v koncernu Belron® najprej izvedejo tekmovanje na nacionalni ravni, zmagovalci pa se nato pomerijo v sklopu dogodka Best of Belron®.

Belron® izvaja servis po najvišjih standardih kakovosti in varnosti ne glede na državo, poslovalnico ali serviserja, ki je storitev opravil. Prav zato se serviserji pomerijo v popravilu vetrobranskega stekla, menjavi vetrobranskega, stranskega in zadnjega stekla ter v kalibraciji senzorjev in kamer v vetrobranskih steklih novejših vozil.

Do zdaj se je najbolje odrezal Oto Fritz iz poslovne enote Carglass® Maribor, ki je leta 2014 v Rimu dosegel četrto mesto.

Ne spreglejte