SiolNET. Avtomoto Novice
2,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Novo v Sloveniji: hyundai bayon

Nov majhen SUV iz Koreje: ob prestavljanju zna zanimiv trik #foto

2,17

termometer

Hyundai bayon
Po koni, tucsonu, santa feju in nexu (vodik) je bayon že četrti športni terenec oziroma križanec znamke Hyundai. Foto: Gregor Pavšič

Hyundai je v Slovenijo pripeljal še enega križanca, najmanjšega do zdaj. Ime je dobil po francoskem turističnem mestu, izhaja pa iz klasičnega modela i20. Letos jih bodo v Sloveniji predvidoma prodali 300. Zanimivost tega mestnega križanca je funkcija "Rev Matching", ki jo sicer poznamo iz športnih avtomobilov.

Osnovni stane 18 tisoč evrov, s turbo motorjem 19 tisoč evrov,  spodobno opremljen okrog 22 tisočakov. S popusti 2.500 evrov se cene primerno znižajo. Osnovni stane 18 tisoč evrov, s turbo motorjem 19 tisoč evrov, spodobno opremljen okrog 22 tisočakov. S popusti 2.500 evrov se cene primerno znižajo. Foto: Gregor Pavšič Hyundai nadaljuje predstavitev novih modelov, ki jih zaznamuje zelo drzno oblikovanje. To je zaščitni znak tudi novega bayona. Ta je dobil ime po francoskem turističnem mestu, naredili pa so ga na osnovi modela i20. V primerjavi z njim pa je kar nekaj daljši in občutno prostornejši, temu pa je mogoče kajpak dodati še precej bolj trendovski videz mestnega križanca.

Bayon je dolg 4,1 metra, širok je 1,77 metra, visok pa 1,5 metra. Medosna razdalja znaša 2,58 metra. Od tal je odmaknjen za dobrih 18 centimetrov. V prtljažniku je osnovna prostornina 411 litrov. Za ta velikostni segment je mogoče pohvaliti prostornost na zadnjih sedežih, ki je prav zagotovo zelo zgledna, nikakor ne le zasilna.

Bsyon je 14 centimetrov daljši od modela i20, s katerim si sicer delita osnovo. Bsyon je 14 centimetrov daljši od modela i20, s katerim si sicer delita osnovo. Foto: Gregor Pavšič

Digitalni merilniki in zaslon sta lahko z doplačili velika dobrih 10 palcev. Digitalni merilniki in zaslon sta lahko z doplačili velika dobrih 10 palcev. Foto: Gregor Pavšič

Iz športnih avtomobilov v križanca tudi funkcija "Rev Matching"

To je tudi prvi Hyundaiev športni terenec s funkcijo "Rev Matching", ki jo sicer poznamo iz športnih modelov. Ta dodatek pri motorju pri pretikanju navzdol uskladi hitrost motorja in pogonske gredi, s čimer omogoča bolj gladko prestavljanje in udobnejšo vožnjo.

Na voljo je ob izbiri 1,0-litrskega agregata T-GDi v kombinaciji s sedemstopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko in sicer v vseh načinih vožnje. Pri 1,0-litrskem agregatu z blagim hibridnim sestavom in šeststopenjskim inteligentnim ročnim menjalnikom sistem deluje v načinu Sport.

V središču ponudbe bo 1,2-litrski trivaljni turbobencinski motor

Najmočnejši motor pri bayonu je litrski turbomotor T-GDi z blagim hibridnim pogonom, ki je na voljo z močjo 73,5 kW (100 "konjev") ali 88,3 kW (120 "konjev"). Ta je lahko povezan s šeststopenjskim inteligentnim ročnim menjalnikom ali sedemstopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko. Šibkejša različica tega motorja je na voljo tudi brez hibridnega pogona, v tem primeru je na voljo z ročnim šeststopenjskim menjalnikom.

Dodatna možnost je prav tako še atmosferski 1,2-litrski motor MPI z močjo 61,8 kW (84 "konjev"), ki je povezan s petstopenjskim ročnim menjalnikom.

Osnovni stane 18 tisoč evrov, s turbo motorjem 19 tisoč evrov,  spodobno opremljen okrog 22 tisočakov. S popusti 2.500 evrov se cene primerno znižajo.

Hyundai bayon Foto: Gregor Pavšič

Hyundai bayon Foto: Gregor Pavšič

Hyundai bayon Foto: Gregor Pavšič

Hyundai bayon Foto: Gregor Pavšič

Hyundai bayon Foto: Gregor Pavšič

Hyundai bayon Foto: Gregor Pavšič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin