SiolNET. Avtomoto Novice
0,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Rimac Automobili

Hrvatom nove naložbe za pol milijarde evrov

0,27

termometer

Rimac Porsche | Porsche je trenutno 20-odsotni lastnik Rimca.  | Foto: Porsche
Porsche je trenutno 20-odsotni lastnik Rimca. Foto: Porsche

Hrvaški Rimac Automobili so dobili za kar pol milijarde evrov nove investicije.

Mate Rimac ostaja največji lastnik svojega podjetja. O odhodu na borzo za zdaj še ne razmišlja. | Foto: Bugatti Rimac Mate Rimac ostaja največji lastnik svojega podjetja. O odhodu na borzo za zdaj še ne razmišlja. Foto: Bugatti Rimac Rimac Automobili so v zadnjem krogu investicij pridobili skupno 500 milijonov evrov naložb. Vrednost družbe je trenutno ocenjena na 2,2 milijarde evrov.

Med investitorji je bil v tem krogu največji SoftBank Vision Fund 2, iz finančnega sektorja se je za naložbo odločila tudi banka Goldman Sachs. To je ameriška banka z več kot 150-letno tradicijo, Softbank pa japonska korporacija za investicije v tehnološkem sektorju.

Med investitorji je bil v tem krogu tudi Porsche, ki je Hrvatom namenil osemmestno številko. Porsche je trenutno 20-odstotni lastnik družbe. Mate Rimac kot ustanovitelj in izvršni predsednik ostaja največji lastnik podjetja.

Bugatti Rimac Avtomoto Hrvaški poslovni čudež, ozadje je vodil tudi Slovenec

Večji del investicij v razvojni del družbe

Večji del denarja bodo namenili nadaljnjemu razvoju podjetja Rimac Technology, ki se ukvarja z razvojem sistemov (baterije, električni pogoni …) za druge avtomobilske proizvajalce. Če je bil pred 12 leti v podjetju zaposlen le Rimac osebno, je danes zaposlenih okrog 1.500 ljudi. Letos so zaposlili dodatnih 300 ljudi, do konca leta naj bi bilo vseh novih zaposlenih 700.

Rimac Technology v bližini Zagreba gradi nov Rimac kampus, ki bo omogočil tudi nadaljnje širjenje podjetja. Prav tako lahko na cestah kmalu pričakujemo tudi njihov lastni električni superšportnik, ki sicer prihaja iz drugega dela podjetja, to je nevera s ceno okrog dveh milijonov evrov.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin