Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
12. 8. 2013,
6.08

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Honda Družinski Avtomoto

Ponedeljek, 12. 8. 2013, 6.08

8 let, 1 mesec

Honda civic tourer: karavan z največjim prtljažnikom

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Honda je po študiji zdaj predstavila še svojega prvega karavanskega civica, ki je s 624 litri dobil največji prtljažnik v razredu. Na voljo bosta dva motorja in prilagodljiv sistem zadnjega podvozja.

Karavan 23,5 centimetra daljši od kombilimuzinskega civica

Oblikovno karavanski civic ne prinaša večjih presenečenj, saj smo ga kot študijo videli že spomladi na avtomobilskem salonu v Ženevi. V primerjavi s kombilimuzino je zadržal sveže, unikatne in precej drzne linije, dimenzijsko pa je ostal tudi pri enaki širini, višini in medosni razdalji. Pri Hondi so avtomobilu dodali 23,5 centimetra dolžine v zadnjem delu.

Osnovna prostornina prtljažnika kar 624 litrov

Bistvo karavanskega civica je v prtljažniku, ki ima s 624 litri celo več prostora kot škoda octavia ali volkswagen golf estate. Prostornino je mogoče s podiranjem sedežev povečati do 1.688 litrov.

Prtljažnik prostor je mogoče zravnati povsem v ravno dno. V primerjavi s kombilimuzino so nakladalni rob znižali za 13,7 centimetra, zadnja vrata pa se odpirajo in zapirajo le ročno, elektronski način zaradi stroškov ne bo mogoč.

Civic tourer z dvema razpoložljivima motorjema

Honda civic tourer bo na voljo z dvema motorjema. To bosta 1,6-litrski i-DTEC dizelski motor, ki ga že poznamo iz kombilimuzinskega civica in CR-V-ja, bencinsko ponudbo pa bo predstavljal 1,8-litrski motor i-VTEC.

Pri Hondi so tudi prilagodili podvozje, ki je dobilo nove vzmeti, blažilnike in sprednji prečni stabilizator. V civicu tourer bo nameščen še prilagodljiv sistem blažilnikov ADS, ki so ga namestili na zadnji kolesi. Voznik bo lahko izbiral med tremi načini vožnje.

Cene bodo uradno znane septembra v Frankfurtu

Honda bo karavanskega civica uradno predstavila septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, kjer bodo razkrili tudi njegovo ceno. Obljubili so, da bo cenovna razlika v primerjavi s kombilimuzino primerljiva kot pri glavnih tekmecih.

Ne spreglejte