SiolNET. Avtomoto Novice
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

General Motors napoveduje reorganizacijo z odpuščanji v ZDA

0,13

termometer

General Motors | Podjetje je sporočilo, da so se za takšne ukrepe odločili, da si zagotovijo pozitiven priliv gotovine in se pripravijo na spreminjajoče se okuse potrošnikov ter nove tržne pogoje. | Foto: Reuters
Podjetje je sporočilo, da so se za takšne ukrepe odločili, da si zagotovijo pozitiven priliv gotovine in se pripravijo na spreminjajoče se okuse potrošnikov ter nove tržne pogoje. Foto: Reuters

Največji ameriški proizvajalec avtomobilov General Motors (GM) napoveduje ukinitev okrog 15 odstotkov delovnih mest v ZDA, med drugim kar četrtino delavcev v upravi. Med napovedane reorganizacijske ukrepe spada zaprtje petih tovarn v Severni Ameriki.

GM se namerava v prihodnje osredotočiti na povečanje proizvodnje električnih in hibridnih avtomobilov na električno-bencinski pogon. To pomeni, da se ozira v prihodnost, čeprav so trenutno zaradi trenutno nizkih cen nafte in bencina med Američani spet zelo popularna velika in potratna vozila.

Podjetje je sporočilo, da so se za takšne ukrepe odločili, da si zagotovijo pozitiven priliv gotovine in se pripravijo na spreminjajoče se okuse potrošnikov ter nove tržne pogoje.

Avtomoto Izvršna predsednica General Motorsa lani z 22 milijoni dolarjev plače

Ameriški predsednik Donald Trump je bil zjutraj, ko je prišlo sporočilo podjetja, zavzet s tvitanjem proti migrantom, prejšnji vladi Baracka Obame in preiskavi ruske afere in napad na GM še ni prišel na vrsto za komentiranje.

Trump se namreč dve leti hvali s tem, da zaradi njega tudi ameriška avtomobilska podjetja povečujejo proizvodnjo in odpirajo nova delovna mesta v ZDA. Zaradi uvedbe carin na uvoz jekla in aluminija, se je proizvodnja avtomobilov v ZDA podražila.

Avtomoto General Motors: poleti prihaja Airbnb za avtomobile
delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin