Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
31. 7. 2015,
12.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peugeot Citroën

Petek, 31. 7. 2015, 12.23

8 let

Francoski avtomobilski velikan se je otresel primeža rdečih številk

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Koncern PSA Peugeot Citroën je v polletju ustvaril čisti dobiček v vrednosti 571 milijonov evrov, kar je prvi dobiček v zadnjih štirih letih. Še lani so imeli ob polletju 114 milijonov evrov izgube.

28,9 milijarde evrov prometa na krilih smelega načrta

"Naši polletni rezultati so izjemno pozitivni, vendar jih bomo morali pregledati na letni ravni," je dejal predsednik uprave PSA Peugeot Citroën Carlos Tavares.

"Za nami je težavno obdobje in skupini PSA je uspelo vzeti usodo v svoje roke po zaslugi prizadevanj čisto vseh naših zaposlenih in discipliniranega izvajanja načrta Back in the Race. Glede na to, da uspeh vsake blagovne znamke sloni na njeni bogati zgodovini, moramo skrbeti za svoje korenine, da bi lahko zgradili svojo prihodnost. Kot velik ljubitelj avtomobilov preteklosti, sedanjosti in prihodnosti si štejem v čast, da sem lahko del tega ambicioznega projekta," je o izvajanju načrta sanacije skupine prvi mož tega francoskega avtomobilskega velikana zapisal v sporočilu za javnost. Promet je v prvem polletju dosegel 28,9 milijarde evrov, kar je 4,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Kakšno bo stanje ob koncu leta?

Kot so še zapisali, bi se lahko poslovanje zaradi slabljenja kitajskega trga do konca leta sicer poslabšalo. Podjetje po novih ocenah na tem trgu pričakuje le triodstotno rast prodaje, skupina pa pričakuje šestodstotno rast na evropskem trgu, na južnoameriškem in ruskem pa 15- oziroma 35-odstotni padec.

Nova tehnološka sadika vzniknila iz korenin znamke

Strateški pomen projekta Dediščina za nadaljnji razvoj koncerna PSA je predstavil predsednik novega združenja Xavier Peugeot:

"Po preimenovanju v Aventure Peugeot Citroën DS je združenje vstopilo v novo dimenzijo in si odprlo nove perspektivne možnosti za razvoj dejavnosti, ki so povezane z zgodovino skupine PSA in njenih blagovnih znamk. Zelo sem ponosen, da bom lahko deloval v okviru združenja tudi v njegovi prenovljeni obliki, ki je nagrada za trdo delo vseh avtomobilskih privržencev."

Ne spreglejte