SiolNET. Avtomoto Novice
Vsebino omogoča DARS

VIDEO: Bojan Dovrtel

FOTO: Klemen Korenjak

  • Messenger
  • Messenger

FOTO in VIDEO: Delavci, ki so v službi vseh slovenskih voznikov

Vsebino omogoča DARS

VIDEO: Bojan Dovrtel

FOTO: Klemen Korenjak

V Sloveniji imamo več kot 600 kilometrov avtocest. In kdo je v ozadju? Kdo skrbi za vašo varnost na avtocestnem omrežju 24 ur na dan? In kdo vam prvi priskoči na pomoč, tudi pozimi?

Darsovi vzdrževalci vsak dan tvegajo tudi svoja življenja, da smo vozniki na avtocesti bolj varni. Izpostavljeni so namreč številnim nevarnim situacijam. Pozimi, jasno, ni nič drugače, razmere se kvečjemu še zaostrijo. Posebej ob snežnih metežih, ko je treba zagotoviti takojšno prevoznost in varnost avtocest.

Njihovi delavci in plužna mehanizacija so tudi pozimi nenehno na delu. 24 ur na dan, v več izmenah. Vsi z enakim ciljem. Imeti varne avtoceste.

V videoposnetku preverite, kako je videti običajen delovni dan delavcev Darsa, ko sneži.

Zaradi izjemnih pogojev, ki nastajajo na avtocestah, predvsem ob poledici, snegu, sodri, žledu, je zimsko vzdrževanje najtežja naloga rednega vzdrževanja javnih cest.

Za Darsove vzdrževalce se delo začne, še preden zapade sneg. Za Darsove vzdrževalce se delo začne, še preden zapade sneg.

Dars je pripravljen. Ste tudi vi?

Ob napovedi snežnih padavin se delovne skupine pripravijo na zimsko akcijo. Opolnoči na predviden snežni dan, ko večina že spi, na Darsu zimska služba že pripravlja načrt, kdaj in na katere ceste bodo iz največje Darsove avtocestne baze poslali svoje plužne ekipe.

"Po telefonskih informacijah naših preglednikov, s katerimi smo neprestano na zvezi, si ustvarimo sliko in potem na osnovi tega razporejamo ekipe, razdelimo naloge ter odidemo na teren," poudarja Janez Zupančič, ki je na Darsu zaposlen kot delovodja.

Če so zimske razmere po celotni Sloveniji, gre na cesto približno 165 vozil s plugi in posipalci. Pluge upravlja okoli 450 ljudi.

DARS ADVERTORIAL PLUŽENJE

Koliko soli se porabi na snežni dan?

Preden se sneg začne oprijemati vozišča, aktivirajo pluge in začnejo posipati, da preprečijo oprijemanje snega na vozišče in da ceste zaradi nizkih temperatur ne bi zmrzovale.

Ob upoštevanju večletnega povprečja je vsako zimsko sezono približno deset snežnih akcij (letos za zdaj sicer manj), ko aktivirajo večje število delavcev in vozil, medtem ko vsako zimsko sezono v povprečju kar sto dni posipajo daljše ali krajše avtocestne odseke oziroma po potrebi zgolj vremensko občutljivejša območja premostitvenih objektov (zlasti mostov).

Preventivno posipanje izvajajo, kadar so temperature ponoči pod nič stopinj Celzija in podnevi nad nič oziroma kadar to zahtevajo razmere na vozišču, pojasnjujejo pri Darsu. Za tako posipanje porabijo najmanj 80 ton soli dnevno. Posipajo s soljo, ki je omočena s kalcijevim kloridom. Ob vsakem sneženju za vsak snežni dan porabijo najmanj dva tisoč ton soli, če sneži po vsej Sloveniji.

Ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih. Ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih.

Objestni vozniki in neustrezna oprema

"Dars je zagotovo vedno pripravljen na zimo, sneg nas nikoli ne preseneti. Imamo veliko pripomočkov, s katerimi si lahko pomagamo. Od vremenskih napovedi, vremenskih postaj na cesti, podatkov, ki nam jih pošiljajo naši pregledniki, ki so stalno na cesti," izpostavlja Janez Zupančič.

"Največje težave nam v času močnega sneženja povzročajo predvsem objestni vozniki, ki poskušajo naša tovorna vozila prehiteti, zaradi česar pogosto nastajajo zastoji in prometne nesreče," dodaja Janez Zupančič.

Po njegovih besedah je veliko nestrpnosti tudi pri tujih voznikih, predvsem tovornjakarjih, ki ne spoštujejo navodil, da je treba iti pozimi na pot z ustrezno opremo. Težave se pogosto pojavljajo tudi, ko tovornjakarji ne upoštevajo pravil izločanja vozil.

Vsaka manjša napaka lahko privede do zdrsa

Prevoznost je zagotovljena, če višina snega na avtocestah ne presega desetih centimetrov. Na območju zahtevnejših klancev je v primeru napovedanega močnega sneženja prisotna tudi vlečna služba.

A to ni izgovor za nesmiselno početje voznikov. Vsaka manjša napaka lahko privede do zdrsa vozila in pomeni zastoje za vse druge udeležence v prometu.

"Veliki brat" slovenskih avtocest. Polna dvorana zaslonov, zapletenih shem, glasni alarmi in poplava podatkov – tako je videti Darsov nadzorni center, kjer operaterji dan in noč s pomočjo nadzornih kamer skrbijo za našo varnost. "Veliki brat" slovenskih avtocest. Polna dvorana zaslonov, zapletenih shem, glasni alarmi in poplava podatkov – tako je videti Darsov nadzorni center, kjer operaterji dan in noč s pomočjo nadzornih kamer skrbijo za našo varnost.

Priprave se začnejo že pred snegom

Čeprav zimsko obdobje uradno traja od 15. novembra tekočega leta do 15. marca naslednjega leta, se priprave na zimo začnejo že veliko prej in ne zgolj dan pred napovedanim snegom. Na Darsu analizirajo preteklo zimo, posebnosti, nesreče, zastoje.

Preveriti in pripraviti morajo zimsko mehanizacijo in opremo, nabaviti in skladiščiti posipne materiale, oktobra pa se začne postavljati prometno signalizacijo za zimsko službo, snežne kole, snegobrane. Vozniki pa bi morali pri vožnji vseskozi vsaj upoštevati varnostno razdaljo in vzdrževati primerno hitrost

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

80 tisoč ton soli

V Darsu imajo za zimsko sezono 2017/2018 pogodbeno zagotovljenih približno 80 tisoč ton soli ter približno tri milijone litrov kalcijevega klorida (za preprečevanja nastanka poledice). Zaloga v skladiščih in silosih pred vsakim začetkom zimske sezone znaša približno 17 tisoč ton in okrog 500 tisoč litrov kloridov. V lanski zimski sezoni so porabili 12.111 ton posipnih materialov, povprečje zadnjih 12 zimskih sezon je 28.081 ton na zimo. Največ soli so porabili v zimskih sezonah 2012/2013 (48.000 ton) ter 2009/2010 (45.000 ton).

V letošnji zimi vzdržujejo skoraj 620 kilometrov avtocest in hitrih cest, več kot 150 kilometrov priključkov nanje, približno 20 kilometrov razcepov in 50 kilometrov servisnih poti. Za prevoznost in varnost avtocestnega sistema v zimski sezoni 2017/2018 skrbijo s približno 450 delavci družbe in 270 vozili.

DARS ADVERTORIAL PLUŽENJE

Obvladamo vožnjo po snegu?

Snežne padavine v Sloveniji iz različnih razlogov kljub opozorilom vremenoslovcev in zimskih služb povzročijo prometni kaos. Ker so obilnejša sneženja v zadnjih letih manj pogosta, so se vožnje po snegu odvadili tudi vozniki.

Varna vožnja zahteva določena znanja in pravilno pripravo, vožnja "po polžje" pa nikakor ni najboljša rešitev in v prometu pogosto povzroči dodatne nevšečnosti.

Tudi vi lahko pripomorete k varnosti na avtocestah pozimi. Kako? S strpno, zbrano vožnjo in ustrezno opremo. Tudi vi lahko pripomorete k varnosti na avtocestah pozimi. Kako? S strpno, zbrano vožnjo in ustrezno opremo.

Vozniki lahko predvsem z ustrezno zimsko opremo in strpnostjo v zimskem času bistveno pripomorejo k boljši prevoznosti cest, hkrati pa tudi k prihranku uporabe posipnih materialov in tako k boljšemu ohranjanju in varstvu cest, vozil in okolja.

Ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot ponavadi.

Šest ključnih poudarkov vožnje po zasneženih cestah:

  • Pravilen položaj za volanom: volan držati "petnajst do treh", roke v komolcu rahlo pokrčene, zapestje ob iztegnjenih rokah na vrhu volana.
  • Ustrezna zimska oprema: gume z dovolj globokim profilom, očiščeno vozilo, lopata v prtljažniku …
  • Pozimi ali v zimskih razmerah naj bo v rezervoarju najmanj 50 odstotkov goriva.
  • Večja varnostna razdalja, prilagojena hitrost, zbranost in predvidevanje prometa.
  • Bolj nežno in ne sunkovito obračanje volanskega obroča, vse reakcije vozila so počasnejše.
  • V avtu s sistemom ABS je treba zavirati s polno močjo.

 

Več o tem:

Nasveti za vožnjo v zimskih razmerah in pozimi

Priprava vozila na zimo in skrb zanj v zimskih razmerah

Dars voznikom in voznicam priporoča, da pred potjo pokličejo Prometno-informacijski center za državne ceste - PIC na kratko številko 1970, kjer jim bodo operaterji poskušali dati čim bolj aktualno in celovito informacijo o stanju na cestah.

Na kratko lahko stanje na avtocestah in hitrih cestah preverijo tudi na brezplačni glasovni postaji 080 22 44. Sicer pa so številne prometne informacije na voljo tudi na spletni strani PIC www.promet.si ali na naslovu http://m.promet.si, ki je prirejen za pregled informacij o stanju na cestah z mobilnimi telefoni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 72
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin