Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
8. 9. 2015,
12.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ford Terenski Avtomoto Družinski Avtomoto Štirikolesni pogon

Torek, 8. 9. 2015, 12.51

8 let

Ford edge – veliki SUV prihaja dopolnjen po meri evropskega kupca

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri Fordu bodo na salonu v Frankfurtu sile usmerili v predstavitev širitve svoje ponudbe športnih terencev in povečanja ponudbe štirikolesnega pogona (AWD) v celotni modelni paleti. Prihaja edge.

Ford bo svoje evropske vrste strnil z edgeem, izboljšanim ecosportom in kugo

Leto 2016 bo Ford začel v znamenju širitve svoje evropske ponudbe športnih terencev in štirikolesnega pogona v večino modelov, ki so na voljo kupcem stare celine. Do konca prihodnjega leta nameravajo pri evropski izpostavi modrega ovala tako na ceste poslati okoli 200 tisoč športnih terencev. Glede na napovedi podjetja za analize v avtomobilski panogi IHS lahko Ford pričakuje rast prodaje SUV-jev z 20 odstotkov skupne prodaje osebnih vozil leta 2014 na 27 odstotkov do leta 2020.

Prvi med novimi modeli SUV prihaja večji edge, pripravljajo pa tudi temeljito prenovo kompaktnega ecosporta, ki bo po novem na voljo brez rezervnega kolesa na prtljažnih vratih, z na novo zasnovano notranjostjo, izboljšanimi zmogljivostmi in izrazitejšo vozno dinamiko.

Še za letos pa Ford Europe napoveduje osvežitev stare znanke kuge. Ta bo dobila nove barve in komunikacijski vmesnik SYNC 2 z osempalčnim barvnim zaslonom na dotik.

Ford si želi znova na vrh segmenta

"Globalno je bil Ford desetletja na čelu proizvodnje SUV-jev, zdaj pa je poskrbel še za evropsko paleto z elegantnim oblikovanjem, dinamičnostjo osebnih vozil in varčno porabo goriva, kar so ključni dejavniki priljubljenosti športnih terencev v Evropi. Z rastjo povpraševanja po SUV-jih se bo širila tudi Fordova ponudba – od robatih terencev, ki pripeljejo kamorkoli, do športnih modelov v skladu z urbanim življenjskim slogom," je ključne motive najnovejše evropske tržne ofenzive opisal Jim Farley, predsednik in izvršni direktor podjetja Ford Europe.

Stavijo na vzpon štirikolesnega pogona

Pri Fordu precej stavijo tudi na vzpon štirikolesnega pogona na evropskih cestah, predvsem z vidika boljših voznih lastnosti in večje varnosti v vseh pogojih vožnje, zato so začeli odločno širiti svojo paleto modelov s štirikolesnim pogonom, ki so po njihovem mnenju v Evropi čedalje bolj priljubljeni. S prihodom evropske različice modela edge in najbolj dinamičnega focusa RS v začetku prihodnjega leta bo Ford tako ponujal pogon na vsa kolesa (AWD) oziroma štirikolesni pogon (4WD) v osmih modeli, kar je že skoraj 50 odstotkov celotne palete. Za primerjavo rasti deleža štirikolesnega pogona izpostavljajo leto 2012, ko so štirikolesno gnane avtomobile ponujali le pri treh modelih.

"Ford kupcem ponuja ustrezno tehnologijo štirikolesnega pogona za njihova vozila in njihova življenja. Naš inteligentni pogon AWD preveri pogoje na cestišču večkrat v sekundi ter zagotovi izboljšan oprijem natančno tam in takrat, ko je to potrebno. Fordov športni pogon AWD v novem focusu RS omogoča osupljivo vožnjo skozi ovinke in vodenje do skrajnih možnosti. Robati sistem 4WD v fordu rangerju obvlada težavno delo in grobe terene," je potenciale obeh štirikolesnih kratic AWD in 4WD skozi dva najbolj prepoznavna modela predstavil Joe Bakaj, podpredsednik razvoja izdelkov pri Ford Europe.

Ne spreglejte