Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,84

6

Natisni članek

Filipini

Petek, 3. 8. 2018, 4.00

5 let, 8 mesecev

Filipinski predsednik ukazal uničenje 60 prestižnih avtomobilov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,84

6

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte, ki se aktivno bori proti prodajalcem mamil ter ima ničelno stopnjo tolerance tudi do korupcije, utaje davkov in pranja denarja, je še tretjič letos izdal ukaz za uničenje prestižnih avtomobilov. Tokratna vrednost 60 uničenih avtomobilov in osmih motociklov znaša pet milijonov evrov.

Avtomobili sumljivega izvora

Na Filipinih so po ukazu predsednika uničili 60 nprestižnih avtomobilov in osem motornih koles, ker so jih lastniki v državo pripeljali nezakonito, nekateri niso plačali carine, drugi pa so utajili davke ali bili vključeni v kriminalne posle. Avtomobile je v zadnjih mesecih zajela policija, večinoma so jih v državo pretihotapili v ladijskih zabojnikih.

Vrednost rabljenih vozil ocenjujejo na okrog pet milijonov evrov. Predsednik Duterte je ob ukazu za uničenje vozil zavrnil možnost, da bi jih prodali na javni dražbi.

Avtomoto Uradni avtomobili 45 državnih voditeljev #infografika

Avtomoto Rekordna prodaja in "ne" dizlom tudi v Sloveniji

Že tretje uničenje avtomobilov in motorjev letos

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je pred meseci že ukazal javno uničenje dragih superšportnih in luksuznih avtomobilov, ki so bili pred tem last kriminalnih združb oziroma so zanje utajili davke. Pred kakšnim mesecem so na podoben način uničili tudi različne motocikle sumljivega izvora. Pred kamerami in zbranimi gosti so jih postavili v vrsto, nato pa je čez njih zapeljal bager.

V tokratnem tretjem uničenju avtomobilov so sodelovali številni športni avtomobili. Na uradnem posnetku vladne službe je mogoče videti lamborghinija huracana, nekaj porschejev 911, audija R8, forda mustanga, mercedes-benza razreda S, BMW serija 5, nissana GT-R in številne druge drage avtomobile. Med motorji je tudi harley-davidson.

Duterte je uničenje, ki vsakemu ljubitelju avtomobilov na obraz prikliče kisel nasmešek oziroma ob tem potoči tudi kakšno solzico, opazoval z zaščitnimi očali in čelado.

Filipinski predsednik je izbral zelo neposreden način, kako uničiti avtomobile, ki so bili v državo pretihotapljeni ali kupljeni z nezakonito pridobljenim denarjem. | Foto: Filipinski predsednik je izbral zelo neposreden način, kako uničiti avtomobile, ki so bili v državo pretihotapljeni ali kupljeni z nezakonito pridobljenim denarjem.

Prej so avtomobile prodajali na dražbah

Filipinski predsednik je drugo leto na oblasti in je popolnoma spremenil način, na katerega se je država lotila problema uvoženih ali nezakonitih avtomobilov. Prej so ta motorna vozila prodali na dražbah, toda Duterte želi vsem lastnikom teh vozil pokazati, da se zločin ne obrestuje.

Ne spreglejte