SiolNET. Avtomoto Novice
0,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Elon Musk in BiH: Tesla s proizvodnjo tudi na Zahodni Balkan

0,62

termometer

Elon Musk Tesla model 3 | Družba v lasti Elona Muska v BiH po njegovih besedah prihaja zaradi poceni delovne sile in vrhunske kakovosti. | Foto: Reuters
Družba v lasti Elona Muska v BiH po njegovih besedah prihaja zaradi poceni delovne sile in vrhunske kakovosti. Foto: Reuters

Pass, tovarna za proizvodnjo avtomobilskih cevi iz Bosne in Hercegovine,  bo proizvajal dele za avtomobile ameriške družbe Tesla, poroča sarajevski portal Klix. Pogajanja s Teslo še potekajo, a je njen prihod v BiH skoraj stoodstoten, so sporočili iz podjetja Pass, kjer pričakujejo pozitivne učinke za Bijeljino in celotno državo.

Razširitev proizvodnje in prihod družbe Tesla v Bijeljino na severovzhodu države, kjer stoji tovarna Pass, je potrdil Rado Maletić, 15-odstotni lastnik tega podjetja.

Večinski lastniki so Nemci. "Nemci se še vedno pogajajo s Teslo, a je 99 odstotkov verjetno, da bodo pogajanja uspešna in bomo proizvajali večino delov za avtomobile Tesla," je za Klix dejal Maletić. Pojasnil je, da bo Pass proizvajal vse dele za Teslo, ki so "pod pokrovom motorja".

Družba v lasti Elona Muska v BiH po njegovih besedah prihaja zaradi poceni delovne sile in vrhunske kakovosti. "Proizvodnjo so se odločili preseliti iz Amerike v Evropo tudi zato, da bi znižali davčne dajatve, ki jih morajo plačati na uvoz delov iz Amerike v Evropo," je dodal.

Mont Ventoux Škoda Enyaq Avtomoto Le hiter trik ali rušenje trga? Tak je nov pogled na vse cenike. Tesla Y Avtomoto Kaj se dogaja? Tesla porezala cene tudi v Sloveniji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin