Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2018,
12.09

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Volkswagen

Četrtek, 5. 7. 2018, 12.09

5 let, 9 mesecev

Legendarnega hrošča čakajo velike spremembe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Volkswagen razmišlja o novi drzni potezi in o prižigu zelene luči za začetek razvoja naslednika beetla, ki bi ga poganjala izključno električna energija.

I.D. buzz bo drugi Volkswagnov emocionalni model, ki bo na ceste zapeljal leta 2022. Če bodo vodilni prižgali zeleno luč, bo kmalu na ceste zapeljal še električni beetle. | Foto: Volkswagen I.D. buzz bo drugi Volkswagnov emocionalni model, ki bo na ceste zapeljal leta 2022. Če bodo vodilni prižgali zeleno luč, bo kmalu na ceste zapeljal še električni beetle. Foto: Volkswagen

Avtomoto Električni volkswagen, ki je hitrejši kot formula 1 #foto

Staro ime za nov začetek

Poleg električnega pogona očitno čakajo novo generacijo beetla drastične spremembe. Tradicionalni model bo na voljo s štirimi vrati, in ne več samo z dvojimi, kot je bilo to od leta 1945. Prav tako bi se lahko navor prenašal prek zadnjega kolesnega para. Tako kot celotna družina I.D. naj bi tudi novodobni hrošč slonel na arhitekturi MEB.

Kot je že potrjeno, bo prihodnje leto beetle zaključil svojo pot. Volkswagen je namreč legendarni model obudil leta 1997 in leta 2011 lansiral drugo generacijo. Ker se model počasi poslavlja, ga v nekaterih državah že danes ni mogoče naročiti, kmalu pa bodo naročila ukinile tudi vse preostale države, kjer se beetle prodaja.

Avtomoto Najbolj revolucionarni VW po hrošču? Mislijo z njim resno? #video
Volkswagen ID vizzion
Avtomoto Odgovor Tesli in Volkswagnova limuzina prihodnosti?

Prihaja serija avtomobilov, ki igra na čustvene note

Kot je potrdil novi šef Volkswagna, Herbert Diess, bodo Nemci izdelovali širšo serijo emocionalnih modelov, ki se bodo postavili ob bok standardni ponudbi. Beetle bo imel močno vlogo v novonastali električni seriji avtomobilov, ki jo bo kot prvi odprl mikrobus I.D. buzz. Navdih za njegovo ponovno vstajenje so našli v legendarnem modelu T1, na ceste pa bo zapeljal leta 2022. Že naslednje leto bo Volkswagen na ceste poslal električno kombilimuzino, sledila bosta še športni terenec I.D. crozz in limuzina I.D. vizzion.

Sprva bodo začeli prodajo električnih vozil, ki jih bodo izdelovali množično. Pozneje bodo ponudbo dopolnili čustveni modeli, kot sta buzz ali beetle.

Ne spreglejte