Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 9. 2014,
7.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Citroën

Nedelja, 28. 9. 2014, 7.49

8 let

Citroën C1 v slovenska mesta prinaša navihano igrivost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Citroënov mestni avtomobilček s tremi ali tudi petimi vrati lahko pelje štiri potnike na bolj svež in navihano igriv način. Vrline predhodnika nadgrajuje z novodobnimi tehničnimi dosežki.

Cenikov ta hip še ni

Citroën je z novo generacijo modela C1 dolgo zavlačeval, saj so predhodnika izdelovali vse od leta 2005. Seveda ne samo izdelovali, ampak tudi uspešno prodajali.

Številka 780 tisoč malih citroënčkov pripoveduje pravo zgodbo o uspehu. S

icer pa tudi pri uvozniku rahlo zamujajo, tako da na dan predstavitve (24. september) še niso objavili cen tega malčka. Trdijo, da bodo s Francozi dogovorjene do konca tega meseca.

Dva bencinska motorja

Tisočkubični trivaljnik z običajnim ročnim menjalnikom je na voljo s sistemom start&stop ali pa brez, na izbiro pa je tudi z robotizirano sklopko, ki po novem omogoča tako imenovano lezenje naprej.

Gre za 51-kilovatni motor, medtem ko 1.200-kubični trivaljnik razvija 60 kilovatov in požene malčka do sto kilometrov na uro v enajstih sekundah.

Suknje in šminka po meri

Ta je pri vozilih, ki se pojavljajo v večjem številu, res potrebna. Saj poznate nelagodje, kadar se naključno srečata dve enako oblečeni dami. Seveda ni nič narobe, a kljub temu prijetno ravno ni.

Da ne bodo malčki vsi videti enaki, si C1 lahko nadene platneno streho (premikanje ne glede na hitrost vožnje) v treh mogočih barvah, karoserija pa je na voljo v osmih barvah. Tudi dvobarvna notranjost je lahko kombinirana z rdečimi ali belimi popestritvami.

Med dodatno opremo omenimo možnost povezave zaslona na dotik (telefon, navigacija, video) s pametnim telefonom ali upravljanjem prek tablice. Velike avtomobile posnema še s kamero za vzvratno vožnjo, prostoročnim vstopanjem in zagonom motorja, s pomočnikom pri speljevanju v klanec …

Ne spreglejte