Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
26. 8. 2024,
7.43

Osveženo pred

5 ur, 35 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,43
Španija parkiranje

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 8. 2024, 7.43

5 ur, 35 minut

Talavera de la Reina

Čigavo je prazno parkirno mesto? Žensko je zrinil stran z avtomobilom. #video

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,43

Lahko prazno parkirno mesto rezerviramo kar s svojim telesom? Vprašanje je bilo na mestu ob dogodku v španski Talaveri de la Reini.

V marsikaterih mestih se z naraščanjem števila avtomobilov in umikanjem površin, namenjenih parkiranju, soočajo s problematiko parkiranja avtomobilov. Pogosto so najbolj zaželena parkirna mesta na ulici, ki so navadno tudi najcenejša.

Kot kaže zgornji video, se je v Španiji med iskanjem prostega parkirnega mesta zgodil pravi incident. Ženska je stala na parkirnem mestu in ga očitno s tem rezervirala za svojo prijateljico, ki se je tja kmalu pripeljala. Toda prehitel jo je drugi voznik, ki je želel parkirati na prosto mesto. Španka se ni želela umakniti in je s telesom zaprla pot avtomobilu, voznik pa jo je dobesedno izrinil in nato je vendarle odskočila stran od avtomobila. Sledil je splošni prepir med vpletenimi.

Mesto znano po nekoč najvišjem mostu v Španiji

Dogodek se je pripetil v mestu Talavera de la Reina v bližini Madrida, ki ima okrog 83 tisoč prebivalcev. Mesto je sicer znano predvsem po visečem mostu, ki so ga zgradili leta 2011 in takrat je veljal za najvišji most v Španiji. Visok je kar 192 metrov, dolg pa 730 metrov.

most Španija Talavera | Foto: Wikimedia Commons Foto: Wikimedia Commons

Ne spreglejte